Agderposten

Jepp, jeg signerer også forslaget til kommunesla­gord

Takk til Peder Tellefsdal som rørte noe i mitt gamle arendalshj­erte. Håper og tror at arendalitt­er vil stå «Sammen om ansvaret» i årene fremover.

- Thom Jakob Kleggetvei­t Arendalitt og siddis i Stavanger

Som relativ nybakt siddis vil jeg selvsagt også støtte opp om Stavangers kommunesla­gord «Vi bygger fellesskap».

Etter snart 48 år flyttet jeg i sommer fra mitt kjaere Arendal. Jeg reiste fra en by jeg var glad i, en by jeg er glad i og ikke minst en by jeg er stolt av å ha bodd i de fleste år av mitt liv. Heldigvis er det slik at når man bytter fra noe positivt til noe annet positivt, blir overgangen mye lettere. Og i en pensjonist­tilvaerels­e veide barn, svigerbarn og barnebarn mest på vektskåla. Men savnet til Arendal, Robert og alle dere andre vil alltid vaere der.

I Arendal fikk jeg gjennom arbeidsgiv­ere og frivillige organisasj­oner vaere sammen med mange av dere om et ansvar på ulike områder. Barnepsyki­atri, barnevern, fosterhjem­sarbeid, ØIF Arendal, menighetsa­rbeid, speiderarb­eid, Tall Ships Races, Arendalsuk­a, dugnader og Rusken aksjoner for å nevne noe.

Å vaere involvert, integrert og sammen med noen om noe, skaper en tilhørighe­t. Noen har ansvar, noen får ansvar og noen gir ansvar videre. Ansvar har vi alle på et eller annet område. Grip det og bruk det på en demokratis­k måte.

Mange av oss husker Drammen som en by man bare kjørte fort gjennom. Eller kanskje huskes heller de lange, saktegåend­e køene best? Jeg kjenner ikke prosessen i detalj, men i Drammen har mange tatt et ansvar og gjort noe sammen. Nå fremstår byen som sted man har lyst til å ta en stopp, bruke tid og ikke minst framsnakke.

Gjennom mitt yrkesliv har jeg alltid vaert privileger­t med kollegaer, samarbeids­partnere og bekjentska­p over hele landet. I flere år følte jeg at en av mine oppgavene var å kommentere, forklare og forsvare mye av det som var lest og hørt om mitt kjaere Arendal – eller det som på den tiden var «Banke-du-byen».

Gjennom innsats har mange sammen over tid tatt et ansvar. Begrepet Arendal har i folks bevissthet endret seg fra litt negativt til noe positivt – noe veldig positivt. Hver gang jeg får nye relasjoner i min nåvaerende hjemby Stavanger, har de alltid noe «gilt» og positivt å fortelle meg om Arendal. Byen er blitt sett og opplevd på en flott måte og den er blitt lagt merke til.

Sammen om ansvaret har vi som arendalitt­er vist at vi er og har tatt. Vi har klart å leve opp til dette. Selvfølgel­ig er det mye som gjenstår og det skulle bare mangle. Håper at det blir valgt er slagord man kan stå inne for, føle en tilhørighe­t til, er realistisk og har noe i seg som man kan strebe etter.

Og ikke minst at det er lett å

huske.

Lykke til med den videre prosessen og avgjørelse­n. Stå «sammen om ansvaret» og «bygg fellesskap­et» slik jeg skal vaere med på i Stavanger.

Treffes vi kanskje under Final 8 i Sør Amfi til helga eller Arendalsuk­a i august? Eller på et av de mange andre positive arrangemen­tene i vår kjaere by? Husk – «Sammen om ansvaret».

 ?? FOTO: MONA HAUGLID ?? Stå «sammen om ansvaret» og «bygg fellesskap­et», skriver Thom Jakob Kleggetvei­t.
FOTO: MONA HAUGLID Stå «sammen om ansvaret» og «bygg fellesskap­et», skriver Thom Jakob Kleggetvei­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway