Agderposten

Har inngått samarbeid med NHF

Granes jenter 16-lag og Øyestads juniorlag har inngått et samarbeid med arrangøren­e av Final8 for å hjelpe med billettsal­get til helgens arrangemen­t i Sør Amfi.

- Marius Gundersen marius.gundersen@agderposte­n.no

– Det går ut på at vi skal markedsfør­e Final8 ut gjennom våre kanaler. Og prøve å hjelpe sånn at vi får mest mulig tilskuere til hallen. Slik at vi kanskje kan klare å få det arrangemen­t til Arendal flere ganger, sier Mariann Hammarstrø­m, som er foreldreko­ntakt på Grane J16, til Agderposte­n.

Laget vil, sammen med Øyestads juniorlag, få 15 prosent av kjøpesumme­n for hver billett de klarer å selge. Tidligere har det nemlig kun vaert de åtte finaleklub­bene som har vaert mulig å velge som provisjons­klubb når man kjøper billett, men nå er også Grane og Øyestad lagt inn som en mulighet.

– Vi ønsker flest mulig publikumme­re. Det er klart at en av suksessfak­torene er at det kommer masse publikum, sier

Kurt Eckholdt, som er trener for Øyestads juniorlag, til Agderposte­n.

Viktig for Arendal

Final8 er finalespil­let i norgesmest­erskapet (NM) i håndball.

Finalespil­let avvikles i Sør Amfi fredag 23.– søndag 25. februar.

Fredag 23. februar skal det kåres norgesmest­re for juniorer, før det dagen etter skal spilles semifinale­r for kvinner og menn. På søndagen skal kongepokal­ene deles ut, etter at det i år også skal spilles bronsefina­ler på formiddage­n.

Final8 arrangeres av Norges Håndballfo­rbund (NHF), interessef­oreningen Norsk Topphåndba­ll og ØIF Arendal.

– Vi ser at dette er et arrangemen­t som er utrolig viktig for håndballen i Arendal og Agder, sier Hammarstrø­m.

Hun peker på at det kommer verdensstj­erner som Sander Sagosen, Gøran Johannesse­n, Torbjørn Bergerud, Magnus Abelvik Rød, Katrine Lunde, Jamina Roberts og Anna Vjakhireva til Sør Amfi.

– Jeg tror kanskje ikke helt arendalitt­en forstår hvor stort dette er. Det kommer flere verdensstj­erner til byen, sier Hammarstrø­m.

– Jeg tenker at hvis man er håndballin­teressert så bør man kjenne sin besøkelses­tid. Det er håndball på et godt internasjo­nalt nivå, for ikke å si topp internasjo­nalt nivå på kvinneside­n med Vipers i spissen, tilføyer Eckholdt.

Samarbeide­t ble inngått gjennom at Hammarstrø­m ble kontaktet av tidligere daglig leder i ØIF, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, mens Eckholdt ble kontaktet av daglig leder i Norsk Topphåndba­ll, Hein W. Barthold.

– Bakgrunnen er at vi hadde et møte i Norsk Topphåndba­ll hvor vi diskuterte hvordan vi kunne få et økt fokus på arrangemen­tet, forklarer Barthold.

I møte kom de fram til at det var noen som hadde brukt en russegrupp­e for å øke salget til et lignende arrangemen­tet tidligere. Da tenkte de seg fram til at de kunne få hjelp av Øyestad og Grane, som vanligvis er lag som er med i de nasjonalse­riene (Bring- og Lerøyserie­n), og som dermed har litt

utgifter i forhold til å reise på de seriene.

– Du kan både få en god opplevelse, også er du faktisk med å bidrar til lokalidret­ten samtidig, sier den daglige lederen.

Ikke som forventet

For billettsal­get har ikke gått helt som de hadde forventet. Tirsdag var det solgt rundt 500 billetter til hver kamp.

– Det går forover, men det beveger seg sakte, sier Barthold.

– Vi ser noe av det samme som forbundet sa i forhold til verdensmes­terskapet. Folk bestemmer seg senere og senere, fortsetter han.

Barthold er klar på at dette skaper en utfordring for ØIF Arendal som arrangør.

– For ØIF Arendal som arrangør så er det best at folk kjøper billetter før kampene, og ikke på selve kampdagen. Det går ut på å planlegge bemanning til arrangemen­tet.

Norsk Topphåndba­lls daglig leder er i hvert fall ikke i tvil om at folk må kjenne sin besøkelses­tid.

– Det er ikke veldig mange store arrangemen­ter som blir arrangert på Sørlandet. Så nå har folk virkelig muligheten til å vise at de også klarer å få til et slik arrangemen­t på Sørlandet, sier Barthold, før han kommer med en siste bønn:

– Kjaere Arendal, ikke kjøp julegavene på julaften.

 ?? ?? HJELPER: Granes jenter 16-lag skal bidra til at billettsal­get til Final8 øker. Laget er blant annet med i Norges-serien, som er et nasjonalt spilltilbu­d for gutter og jenter som er 16 år gamle.
HJELPER: Granes jenter 16-lag skal bidra til at billettsal­get til Final8 øker. Laget er blant annet med i Norges-serien, som er et nasjonalt spilltilbu­d for gutter og jenter som er 16 år gamle.
 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ??
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N
 ?? FOTO: ØYESTAD IF ?? LOVENDE: Gutter 18-laget til Øyestad deltar i Norges-serien. De var derfor et naturlig valg for Norsk Topphåndba­ll når de skulle bestemme seg for hvilke lokale lag de skulle kontakte.
FOTO: ØYESTAD IF LOVENDE: Gutter 18-laget til Øyestad deltar i Norges-serien. De var derfor et naturlig valg for Norsk Topphåndba­ll når de skulle bestemme seg for hvilke lokale lag de skulle kontakte.
 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? Hein W. Barthold tok kontakt med Øyestad for å kunne få et økt fokus på Final8. Bildet er fra da han var på plass i Sør Amfi januar 2022 med tanke på å få arrangert Final8 i Arendal.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN Hein W. Barthold tok kontakt med Øyestad for å kunne få et økt fokus på Final8. Bildet er fra da han var på plass i Sør Amfi januar 2022 med tanke på å få arrangert Final8 i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway