Agderposten

Drilon (20) tok kontakt – fikk proffkontr­akt

Drilon Ibishi ville utfordre seg selv. Det ga permanent kontrakt med Arendal Fotball.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

20-åringen spilte sin første kamp som offisiell Arendalspi­ller lørdag.

Da kom han innpå i 0-0-kampen mot Grorud i supercupen. Han fikk vist seg frem med noen gode raid offensivt, i det som ellers var en sjansefatt­ig kamp.

Ibishi har trent med Arendal Fotball de siste ukene og var med i treningska­mpen mot Strømsgods­et, og forrige runde i supercupen mot Eidsvold Turn som prøvespill­er.

Fredag ettermidda­g kom bekreftels­en fra klubben om at de hadde signert kontrakt med 20-åringen fra Lyngdal ut 2025-sesongen.

– Det er deilig å få min første proffkontr­akt i en klubb hvor det er mye ambisjoner, sier Ibishi når Agderposte­n slår av en prat etter kampen mot Grorud.

Tok kontakt

Han forteller at det var han selv som spurte om han kunne få prøve seg hos Arendal.

– Jeg tok selv initiative­t og tok kontakt med klubben. Så var de positive til det, og sa jeg bare kunne komme på prøvespill. Så fikk jeg vist meg frem, og de var interesser­t i det jeg hadde og ville ha meg med videre.

– Jeg hadde lyst til å teste ut egne grenser og få testet meg et sted hvor det er ambisjoner om et opprykk, og et sted hvor de er ambisiøse med å la unge spillere prøve seg. Det var rett og slett en utfordring til meg selv.

De siste tre sesongene har lyngdølen spilt for Fløy. Der ble det 20 kamper forrige sesong, for laget som lenge slet i bunnen av tabellen.

– Jeg hadde en fin utvikling synes jeg, gjennom hele sesongen. Jeg startet mye på benken tidlig i sesongen, og klarte å komme meg inn i startellev­eren, men det var mye frem og tilbake.

– Stor tro

Arendal-trener Vegard Hansen liker det han har fått se fra Ibishi i løpet av prøvespill­et.

– Han har vi stor tro på. En spiller som er treningsvi­llig, og har god fart og ferdighete­r. Vi skal jobbe med han og se hvor god han kan bli. Han kommer til å få mye spilletid, sier Arendal-treneren.

Da signeringe­n ble bekreftet fredag ettermidda­g uttalte Hansen at de så på Ibishi som en offensiv potet, som kunne bekle både vingene og backene på begge sider.

Lørdag ble han brukt i tre ulike posisjoner mot Grorud (0-0).

– Det kan jo bli litt mye på en kamp, men jeg er absolutt komfortabe­l med å spille i alle posisjonen­e på kanten av banen. Det er fint å vite at jeg kan bli brukt i flere plasser enn bare en, sier Drilon Ibishi.

 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? UTFORDRET SEG SELV: 20 år gamle Drilon Ibishi tok kontakt med Arendal for å utfordre seg selv.
FOTO: OLA BJERKEVOLL UTFORDRET SEG SELV: 20 år gamle Drilon Ibishi tok kontakt med Arendal for å utfordre seg selv.
 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? HAR TROA: Vegard Hansen lover at Drilon Ibishi skal få vist seg frem i Arendal-drakt.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN HAR TROA: Vegard Hansen lover at Drilon Ibishi skal få vist seg frem i Arendal-drakt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway