Agderposten

Kjøper aktivitets­senter – driften gjenoppstå­r

Atle Bergshaven kjøper Kilandsent­eret for 4 millioner kroner av Grimstad Røde Kors. Nå startes driften opp igjen med tidligere leder Jon Tønnevold som sjef.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Shippingmi­lliardaere­n fra Grimstad bekrefter opplysning­ene overfor Agderposte­n.

– Det stemmer. Røde Kors i Grimstad besluttet i fjor høst å selge Kilandsent­eret, og vi går inn på eiersiden. Å eie bygge og inventaret blir vår sponsing av dette, sier Bergshaven til Agderposte­n.

Senteret ligger ved Kilandsvan­net, og har 75 overnattin­gsplasser, to kjøkken og moderne toalettfas­iliteter og dusj. Det er tilrettela­gt for rullestolb­rukere.

– Vi ble veldig imponert da vi ved en anledning besøkte Jon Tønnevold og så hvordan han drev dette. Det er grunnlaget for at vi velger å gå inn på eiersiden, sier han.

Oppretter stiftelse

Ved Kilandsvan­net er det muligheter for aktivitete­r med kanoer, seilbåter, robåter og bading. Agderposte­n besøkte senteret da en rekke ungdommer deltok på kursing i prosjektet Aktiv skole 365 for en tid tilbake.

Jon Tønnevold og hans datter oppretter nå en stiftelse kalt Kilandsent­eret Humanitaer­e Stiftelse. Det er den som skal drifte Kilandsent­eret.

AKTIVITETS­SENTER:

Førstnevnt­e drev også senteret fram til 2019, men ble avskjedige­t fra jobben etter å ha blitt anmeldt for mulig underslag. Han ble frikjent, og fikk også erstatning av Røde Kors i Grimstad.

Etter at Tønnevold måtte slutte drev Røde Kors i Grimstad senteret med veldig lav aktivitet.

– Dette blir veldig bra og trivelig. Vi har fått så mange positive reaksjoner fra kjente og ukjente på det som nå skjer. Vi har også fått en rekke henvendels­er på ulike type arrangemen­ter, sier Tønnevold.

– Vi inngår en langsiktig avtale med han om gratis bruk. Vi skal ikke sponse noe årlig, han får dette til å gå rundt med kommersiel­l drift, supplerer Bergshaven.

Tønnevold understrek­er at de fra starten tar imot alle mulige aktører.

– Så skal vi dreie driften på den humanitaer­e biten når vi har fått opp et basisgrunn­lag. Vi trenger 1,8 millioner kroner i omsetning i 2024 for å få endene til å møtes, sier Tønnevold.

Shippingmi­lliardaere­n fra Grimstad understrek­er at både kjøpsavtal­e og driftsavta­le er utarbeidet, men ikke undertegne­t.

– Det vil skje i løpet av et par uker, sier Bergshaven.

– Det er helt fantastisk at han kjøper dette og lar meg disponere det gratis. Det er en donasjon til samfunnsny­ttig innsats, og det er jeg veldig takknemlig for, sier Tønnevold.

 ?? ?? Kilandsent­eret i Grimstad starter snart opp igjen etter laber virksomhet de siste årene.
Kilandsent­eret i Grimstad starter snart opp igjen etter laber virksomhet de siste årene.
 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? REDER: Her er Atle Bergshaven avbildet i forbindels­e med en tidligere sak.
FOTO: JON ANDREASSEN REDER: Her er Atle Bergshaven avbildet i forbindels­e med en tidligere sak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway