Agderposten

Marko (19) fikk sitt gje i fjor. Nå vil han ta st

Marko Farji (19) fra Grimstad fikk en strålende avslutning på fjoråret. Nå har han ambisjoner om å bygge videre på det. I dette intervjuet snakker han om tiden i Jerv, fjoråret og hva man kan forvente av han det kommende året.

- Marius Gundersen marius.gundersen @agderposte­n.no

– Jeg ønsker å vaere en større del av laget og hjelpe til med mine styrker, samt å få flere målpoeng, sier Marko Farji til Agderposte­n.

Fjoråret bydde på flere oppturer for 19-åringen fra Grimstad.

Han fikk blant annet sin debut i eliteserie­n for Strømsgods­et, scoret sitt første mål i Eliteserie­n og ble norgesmest­er (NM) for juniorer.

Det har nemlig aldri vaert noen tvil om at talentet til Grimstad-gutten har vaert stort.

Treningsop­phold i storklubb

I 2015 hadde Farji et treningsop­phold hos Manchester City. Da var han 11 år gammel.

– Jeg vet han blir god. Jeg er hundre prosent sikker på at han blir veldig god, om han holder seg skadefrie, sa faren Lawk Farji til Faedreland­svennen den gang.

– Drømmen er å bli verdens beste fotballspi­ller, uttalte hovedperso­nen selv før treningsop­pholdet i storklubbe­n.

Det ble derimot ikke noen overgang til de lyseblå fra balløya.

Farji ble heller vaerende i Jerv og i 2019 skrev han under på sin første proffkontr­akt, kun dager etter at han hadde fylt 15 år.

I Jerv ble det aldri noen kamper for klubbens førstelag, men han spilte 11 kamper for Jervs andrelag i 4. divisjon.

– Jeg hadde en veldig fin tid i Jerv, forteller den dribleglad­e venstrekan­ten.

Faren fikk jobb

Kun et lite år senere dro han til Strømsgods­et etter at faren hadde fått et jobbtilbud. Farji er klar på at det ikke var lett å reise fra Grimstad, men at han ikke ville gjort noe annerledes i dag.

– Jeg har levd mesteparte­n av mitt liv der (i Grimstad), og det er klart at det var tøft å flytte fra byen, sier 19-åringen som fyller 20 år neste måned.

– Jeg så det var en mulighet for Godset og snakket med dem. De var interesser­t i å bygge noe. Jeg angrer ikke på det valget i dag for å si det sånn, forklarer han videre.

I Strømsgods­et har karrieren etter hvert tatt fart.

Debuten for klubbens førstelag kom i kvartfinal­en i NM mot Sandnes Ulf i 2022 – tre dager etter at han hadde fylt 18 år.

Matchvinne­r

I 2023 sto høydepunkt­ene i kø.

22. mars debuterte han for Iraks U23-landslag. Én måned senere fikk han sin eliteserie­debut i 1–2-tapet mot Haugesund.

Det største høydepunkt­et kom i borte kampen mot et medaljejag­ende Tromsø i den fjerde siste serierunde­n.

Seks minutter før slutt fikk Farji en klarering fra en Tromsø-spilleren rett i beina inne i motstander­ens felt. Grimstad-gutten gjorde ingen feil og satte inn sitt første eliteserie­mål og ble samtidig matchvinne­r i kampen som endte 1–0.

– Det var ganske stort. Å gå fra å ikke spille så mye, til å gå rett inn og score i en bortekamp og bli matchvinne­r, forteller Farji.

 ?? ?? AMBISJONER: Marko Farji håper å kunne sette et større preg på eliteserie­n i år. I fjor ble det seks kamper og én scoring for Strømsgods­et på det øverste nivået. På de to scoring og én målgivende, mot henholdsvi­s Vålerenga og Arendal Fotball.
AMBISJONER: Marko Farji håper å kunne sette et større preg på eliteserie­n i år. I fjor ble det seks kamper og én scoring for Strømsgods­et på det øverste nivået. På de to scoring og én målgivende, mot henholdsvi­s Vålerenga og Arendal Fotball.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway