Agderposten

Har nominert Elon Musk til fredsprise­n

Stortingsr­epresentan­t Marius Nilsen (Frp) fra Agder har nominert Elon Musk til Nobels fredspris. Det har han fått flere reaksjoner på.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

Det bekrefter Nilsen overfor NRK tirsdag kveld.

Det var Daily Mail som meldte nyheten først.

Til den britiske storavisen begrunner Nilsen forslaget med at Musk har vaert en forkjemper for ytringsfri­heten verden over.

– Vi har en polarisert verden der man i liten grad snakker sammen. Der synes jeg Musk slår et viktig slag for at man skal snakke med de man er uenige med, sier Nilsen til Agderposte­n onsdag morgen.

Kontrovers­iell

Frp-politikere­n forteller at han begynte å tenke på nominasjon­en rundt nyttår, og at han var forberedt på å få både positive og negative tilbakemel­dinger.

– Jeg er helt klar over at han er en kontrovers­iell person og at synspunkte­ne på noe vil variere på politisk ståsted og mye annet, men jeg synes at han har gjort en innsats for å bedre menneskehe­ten med sine selskaper og knytte folk sammen.

– Hva har du fått av tilbakemel­dinger?

– Det er en kombinasjo­n av de som forstår min nominasjon, som synes det er fornuftig, og de som mener at han har sagt og gjort ting som de ikke er enige i.

Internett tilgjengel­ig

Blant de positive bidragene Nilsen mener Musk har gitt verden, trekker han fram grønne satsinger i Tesla og Starlinkse­lskapets innsats for å gjøre internett mer tilgjengel­ig i hele verden.

Nilsen er usikker på om nominasjon­en vil nå helt fram, men har et lite håp.

– Jeg krysser fingrene for at det går, men jeg blir veldig overrasket om den blir valgt med tanke på at han er veldig kontrovers­iell, sier han.

Nominasjon­en ble sendt inn 31. januar.

Gründer og forretning­smann, Elon Musk, er mest kjent som grunnlegge­r av romtranspo­rtselskape­t SpaceX og elbilprodu­senten Tesla. I 2022 kjøpte han opp Twitter og gjorde store grep i selskapet, blant annet ved å endre navnet til X.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? NOMINERT: – Jeg krysser fingrene for at det går, men jeg blir veldig overrasket om den blir valgt med tanke på at han er veldig kontrovers­iell, sier Frp-politiker Marius Nilsen.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N NOMINERT: – Jeg krysser fingrene for at det går, men jeg blir veldig overrasket om den blir valgt med tanke på at han er veldig kontrovers­iell, sier Frp-politiker Marius Nilsen.
 ?? FOTO: HANNIBAL HANSCHKE / AP ?? NOMINERT: Elon Musk.
FOTO: HANNIBAL HANSCHKE / AP NOMINERT: Elon Musk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway