Agderposten

Dette sier stjernene om Final8

Bra konsept, men dårlig beliggenhe­t, er noe av det som trekkes frem når spillerne gir sin mening om Final8.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Agderposte­n har tatt en prat med noen spillere før Final8 i Sør Amfi i helga.

– Jeg synes det er et bra konsept og har ikke noe problem med hvordan det arrangeres, men jeg synes beliggenhe­ten er dårlig. Det har med å gjøre at jeg synes det er vanskelig for supportere å komme seg til Arendal. Jeg skulle ønske at det var et lettere tilgjengel­ig sted.

Det sier Kolstad-stjerne Magnus Gullerud.

– Det er lite direkterut­er og langt for folk å kjøre som ikke

er fra Sørlandet. Sørlandet er også en sommerland­sdel så kanskje man kunne lagt det senere på året så man kan kombinere det med noe sommerakti­viteter, foreslår han.

Gullerud får støtte fra lagkompis Vetle Eck Aga.

– Problemet er kanskje det at Arendal er litt vanskelig å ta seg til og krever litt mer transport, men det er kanskje problem for Norge som land generelt, sier Aga, som også understrek­er at han liker konseptet:

– Jeg tror det er en bra måte å skape interesse rundt et konsept og få samlet herre og

damesiden på en helg. Det gjør at det er mulig å tiltrekke publikum, og få fylt en hall. Jeg tror både spillere og supportere synes det er kult.

På tribunen i fjor

Solas Kristina Novak gleder seg til å besøke Arendal for andre år på rad.

– Jeg satt på tribunen i fjor, men det var likevel en opplevelse. Jeg synes det var en god start i fjor, sier hun om Final8.

De møter Storhamar i sin semifinale.

– Der tror jeg det er små marginer som avgjør om det blir seier eller tap. Vi håper selvfølgel­ig å komme til en finale. Og vi har lyst til å ta en medalje så om vi kommer til en bronsefina­le så skal vi kjempe for den, sier hun.

I en eventuell finale vil etter alle solemerker Marta Tomac og Vipers vente. De møter Larvik i semifinale­n.

– Alt annet enn finale er en skuffelse for oss, men Larvik har vaert gode i år og har gode unge spillere og noen rutinerte. Cup er cup og alt skal avgjøres over en kamp, så det gjelder å vaere påskrudd.

– Cupen har tradisjone­lt vaert veldig gøy for da samles både herrene og damene og det har alltid vaert god stemning og mange artige kamper. Jeg var ikke med i fjor, så dette blir første året for meg, så jeg gleder meg til å se hva det nye konseptet er, sier Tomac.

Finalerepr­ise

På herresiden kan det fort ende med en reprise fra finalen i fjor mellom Elverum og Kolstad.

Elverum-stjerne Tobias Grøndahl synes Final8-konseptet er kult, men trekker frem kampbelast­ningen som negativ.

– I fjor hadde vi spilt fire kamper på seks dager etter finalen mot Kolstad, så man kjenner at kampbelast­ningen er høy, men det er jo sånn det blir. Det er et utrolig kult konsept, men byr på noen utfordring­er, som jeg regner med de jobber med å perfeksjon­ere, sier Grøndahl.

For Kolstad er det kun én ting som er godt nok: NMgull.

– Ja, det er det. Det er ikke noe vits å lure seg inn på noe annet svar enn det. Vi har ambisjoner om å vinne titler i alle turneringe­r vi er med i. På en god dag kan både Haslum, Elverum og Kristiansa­nd ta oss, men presterer vi på nivået vi har i laget, så skal vi ta det. Gull er det eneste som står som akseptabel­t, sier Eck Aga.

Se stjernene prøve seg på aendalsdia­lekt på agp.no!

 ?? ?? KOMMER: Magnus Gullerud og Velte Eck Aga (i rødt øverst til venstre) i Kolstad, Tobias Grøndahl i Elverum, Solas Kristina Novak (nederst til venstre) og Marta Tomac fra Vipers skal alle spille Final8 i Arendal.
KOMMER: Magnus Gullerud og Velte Eck Aga (i rødt øverst til venstre) i Kolstad, Tobias Grøndahl i Elverum, Solas Kristina Novak (nederst til venstre) og Marta Tomac fra Vipers skal alle spille Final8 i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway