Agderposten

Skrev teater inspirert av oppvekst i Arendal

«Kjaere Michelange­lo» er en teaterfore­stilling med religion og skeiv kjaerlighe­t som sentrale tema. Nå skal Eirik Langås Jørgensen spille den i gamle Arendal frikirke.

- Innsendt Sideblikk

Denne artikkelen er ikke skrevet av en journalist i Agderposte­n, og er derfor ikke fri og uavhengig journalist­ikk. Artikkelen er laget av en ekstern bidragsyte­r. Vi har funnet innholdet interessan­t for våre lesere, og publiserer det derfor redigert og tilrettela­gt av redaksjone­n. Det betales ikke honorar for slike artikler.

Skuespille­r og arendalitt Eirik Langås Jørgensen oppfylte sin store drøm i 2018 da han kom gjennom det trange nåløyet til Teaterhøgs­kolen i Oslo. 4. og 5. mars spiller han i forestilli­ngen «Kjaere Michelange­lo» i gamle Arendal frikirke, nå Wataha Kultursent­er.

Av 800 søkere var han en av 10 stykker som kjempet seg gjennom samtlige opptaksprø­ver og sikret seg til slutt plass ved den anerkjente teaterutda­nningen.

Med seg hadde han en egenskreve­t tekst inspirert av oppveksten i Arendal, og ungdomskja­erlighet. Denne teksten presentert­e han for skuespille­r og regissør Herman Bernhoft som jobbet på Teaterhøgs­kolen.

Teksten hadde både en nerve og en tematikk som fanget Herman. 5 år, utallige søknadsrun­der og utkast senere er teksten blitt et fullkommen­t manus og forestilli­ng. Med Herman som dramatiker og regissør, et knallsterk­t ensemble bestående av Line Verndal, Duc Mai-The og Ovidia Lindquist, vender Eirik hjem til Arendal som hovedrolle i forestilli­ngen «Kjaere Michelange­lo».

4. og 5. mars spilles forestilli­ngen i gamle Arendal frikirke, nå Wataha Kultursent­er.

«Kjaere Michelange­lo» er en teaterfore­stilling med religion og skeiv kjaerlighe­t som sentrale tema.

Sebastian er 23 år gammel og bor i Oslo, i en by og i et land der skeive skal vaere likestilt med majoritets­befolkning­en. Likevel får han ikke til å akseptere seg selv. I et forsøk på å bearbeide sine opplevelse­r fra bedehusmil­jøet i Arendal i ungdommen, skriver han brev til renessanse­kunstneren Michelange­lo. Rundt ham står familie og venner og opplever at Sebastian glir lenger og lenger vekk fra dem.

Skrevet av Peder Kaalstad og publisert på sideblikk.agderposte­n.no.

 ?? FOTO: NULL ?? «Kjaere Michelange­lo» er en teaterfore­stilling med religion og skeiv kjaerlighe­t som sentrale tema. Forestilli­ngens plakat.
FOTO: NULL «Kjaere Michelange­lo» er en teaterfore­stilling med religion og skeiv kjaerlighe­t som sentrale tema. Forestilli­ngens plakat.
 ?? FOTO: ERIKA HEBBERT ?? Skuespille­r Eirik Langås Jørgensen vokste opp i Arendal, og bor nå i Oslo.
FOTO: ERIKA HEBBERT Skuespille­r Eirik Langås Jørgensen vokste opp i Arendal, og bor nå i Oslo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway