Agderposten

Er i rettskonfl­ikt – kan også få tvangsbøte­r

Mens tingretten­s avgjørelse lar vente på seg, er kommunens tale klar. Tollboden-eieren må ferdigstil­le uteområdet ved det aerverdige bygget innen 1. mai. Hvis ikke vil dagbøter kunne bli utfallet.

- Håkon Raa hakon.raa@agderposte­n.no

Tidligere i februar startet rettssaken mellom RA1 Bygg og forretning­smannen Bernt W. Bertelsen.

Gjennom selskapene Tollboden Risør AS og Neergaard Eiendom AS, eier Bertelsen det gamle politihuse­t i Risør som over lengre tid har vaert gjenstand for et storstilt ombyggings­prosjekt.

Etter at hotell-prosjektet, samt ombygginge­n av Park Cafe, ble stadig dyrere enn forventet, stoppet forretning­smannen utbetaling­ene til ansvarlig entreprenø­r som senere tok saken for retten.

Frist 1. mai

Nå står Tollboden-eieren overfor et nytt krav, men denne gang fra en ny part, skriver Aust-Agder Blad som omtalte saken først.

Ifølge lokalavise­n har nemlig kommunens tålmodighe­t også tatt slutt – drøyt ett år etter at hotellpros­jektet skulle stått ferdig.

Etter å ha gitt byggeprosj­ektet midlertidi­g brukstilla­telse for en periode, bekrefter enhetslede­r for planog byggesak i kommunen at utearbeide­t som gjenstår ved det aerverdige bygget, må ferdigstil­les innen 1. mai.

– De har søkt om å få gjøre det ferdig innen 1. juni, men vi har sagt at vi vil ha det ferdig innen 1. mai – og det handler om at vi vil at det skal stå ferdig innen 17. mai, da dette er en viktig del av uteområdet i byen, siteres enhetslede­ren på.

Ikke uaktuelt

Når Agderposte­n tar kontakt, er det fortsatt ikke tatt en stilling til mulige reaksjoner hvis ikke fristen overholdes, forteller enhetslede­r Heidi Rødveen:

– Det må vi ta stilling til hvis det ikke blir gjort noe med. Det har vi ikke gjort enda, for vi regner med at de overholder fristen. Men det er jo de vanlige virkemidle­ne vi må vurdere hvis ikke det stilles ferdig.

– Og da sikter du til tvangsmulk­t?

– Det er en av muligheten­e, mens overtredel­sesgebyr er et annet. Men vi har som sagt ikke vurdert dette enda, for det er nok også i deres interesser å få ferdigstil­t dette.

– Hvorfor er dette viktig for dere?

– Det er jo kommunen som eier grunnen og siden det er en del av et offentlig byrom, så er det viktig å få dette på plass før vårsesonge­n og 17. mai. Det er litt dumt hvis folk driver og snubler rundt der nede.

– Henger sammen

Ifølge Bertelsen står det ikke på dem om å få ferdigstil­t uteområden­e.

– Dette henger sammen med konflikten med RA1. Når konflikten oppstod så trakk RA1 ut alle underlever­andører. De fikk ikke lov å ferdigstil­le. Hvordan de stiller seg til å gjøre ferdig før 1. mai, vet jeg ikke. Det er ikke oss dette står på. Det er absolutt i vår interesse også og vi har forsøkt å få dette på plass. Vi har tilbudt oss å betale for ferdigstil­lelse, men RA1 sier nei, skriver han i en SMS til Agderposte­n.

– Så dere har ikke vurdert andre entreprenø­rer til dette arbeidet?

– Det er visst i strid med noen regler... Men jeg er ikke sikker. Vi kommer nok til å forsøke det hvis ikke tvisten med Ra1 blir avgjort nå.

Dette stiller Christen Wroldsen, prosjektle­der i Ra1, seg uforståend­e til.

Han er av den klare oppfatning at det er Bertelsen som tiltakshav­er som står ansvarlig for å rette opp i de pålegg kommunen har ilagt ham.

– Betalingen har jo uteblitt og leveransen har stoppet opp, men det er svaert lite igjen av arbeidet. Det er jo han som tiltakshav­er som er ansvarlig.

– Nå foreligger nok dommen om ikke så mange dager, så får vi se. Jeg har egentlig ikke noen ytterliger­e kommentar til dette annet enn at vi er veldig lei oss for hele saken, avslutter Wroldsen.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? UFERDIG: Etter planen skulle Tollboden ha blitt omgjort til hotell i fjor sommer, men prosjektet enda ikke blitt realisert. Nå krever Risør kommune at eier ferdigstil­ler byggets uteområder innen 1. mai.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N UFERDIG: Etter planen skulle Tollboden ha blitt omgjort til hotell i fjor sommer, men prosjektet enda ikke blitt realisert. Nå krever Risør kommune at eier ferdigstil­ler byggets uteområder innen 1. mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway