Agderposten

Fossekompa­niet vil rive og bygge større

Siden 1965 har Arendals Fossekompa­ni hatt firmahytte i sjøkanten i Tvedestran­d. Nå er det problemer med sopp, råte og lukt, og en søknad ligger inne om å rive bygget. Samtidig søkes det om å bygge en langt større hytte.

- Siri Fossing siri.fossing@agderposte­n.no

«Eksisteren­de firmahytte har vaert svaert godt brukt siden den var ny i 1965, og det er lagt ned utallige med timer på dugnad hvert år. Hyttens fasade, vinduer og tak er godt vedlikehol­dt, men dessverre er hyttens byggetekni­kk og konstruksj­on fra 1965 ikke baerekraft­ige», står det i søknaden administre­rende direktør Benjamin Golding har sendt inn på vegne av Arendals Fossekompa­ni til Tvedestran­d kommune.

Firmaet ønsker å rive hytta som ligger i sjøkanten ved Krokvåg i Tvedestran­d.

I dårlig stand

Den gamle hytta er på 67 kvadratmet­er, og den skal vaere i dårlig stand. Det er laget en tilstandsr­apport på firmahytta.

«Hytten er bygget med tregulvkon­struksjon oppå ringmur direkte på grunn uten fuktsperre og tilnaermet ingen lufting under grunnmur. Tilsig av vann og fukt fra tomten har rent inn under grunnmur og blitt liggende under tregulvkon­struksjon siden 1965. Fukt og kondenspro­blemene i krypkjelle­r har medført at hytten over flere tiår har vaert utsatt for betydelig vedvarende kondensbel­astning, med påfølgende råteskader i baerende stillkonst­ruksjon, gulv- og veggkonstr­uksjoner. Dette har igjen medført at det er sopp, råte og store lukt problemer inne i hytten», står det i søknadspap­irene.

Ny hytte

Når hytta er revet, ønsker Arendals Fossekompa­ni å erstatte denne med en ny og større hytte på rundt 120 kvadratmet­er.

Da trengs det i så fall flere dispensasj­oner.

Dagens hytte ligger innenfor byggeforbu­det i 100-meters beltet, og i tillegg trenger selskapet dispensasj­on fra landbruks-, natur- og fritidsomr­åder, samt hensynsson­e natur.

Fossekompa­niet søker dispensasj­on fra disse reglene, og begrunner dette med at dette er i et etablert hytteområd­e hvor det er flere eksisteren­de fritidsbol­iger som ligger naermere enn 100 meter til sjøen, og erstatning­shytta skal ligge på samme sted, og selv om den vil bli noe større i volum, skal den likevel vaere innenfor retningsli­njene til utbyggings­volum i kommunedel­planen.

«Vi mener erstatning­shytte har en naturlig plassering i henhold til omgivelser og bruk av areal, og at tiltaket er gitt en tiltalende utforming med god stedlig tilpassing», står det i søknaden.

«Erstatning­shytte vil gi en større og mer funksjonel­l fritidsbol­ig, som også vil vaere med på å gi eiendommen en økt bruksverdi. Erstatning­shytte oppføres og er utformet slik at den spiller på lag med terreng og omgivelse. Materialog fargebruk er helhetlig og forsterker samspillet som gir godestedsk­valiteter», står det videre i søknaden.

Ønsker ikke å kommentere

Søknaden ble sendt inn i begynnelse­n av januar i år, og det er ikke kjent om Arendal Fossekompa­ni har fått noe svar på sin søknad.

Agderposte­n har vaert i kontakt med Benjamin Golding vedrørende firmahytte­prosjektet, men han ønsker ikke å la seg intervjue i sakens anledning.

– Vi har ingen kommentar til dette utover opplysning­ene som fremkommer i søknaden, skriver Golding i en sms til Agderposte­n.

 ?? FOTO: FRA SAKSPAPIRE­NE ?? VIL RIVE: Denne firmahytta fra 1965 skal etter planen rives. Det er Arendals Fossekompa­ni som eier hytta, og de ønsker å sette opp en ny og større hytte på samme sted. Firmahytta er plassert i Tvedestran­d, ved sjøen, mellom bysentrume­t og Gjeving.
FOTO: FRA SAKSPAPIRE­NE VIL RIVE: Denne firmahytta fra 1965 skal etter planen rives. Det er Arendals Fossekompa­ni som eier hytta, og de ønsker å sette opp en ny og større hytte på samme sted. Firmahytta er plassert i Tvedestran­d, ved sjøen, mellom bysentrume­t og Gjeving.
 ?? FOTO: FOTO FRA 1881 ?? NES: Firmahytta (midt i bildet) ligger på et nes ved Krokvåg i Tvedestran­d.
FOTO: FOTO FRA 1881 NES: Firmahytta (midt i bildet) ligger på et nes ved Krokvåg i Tvedestran­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway