Agderposten

Spent før håndballfe­st med 240 frivillige

Frivillige hjelper til med å rigge klart til håndballfe­sten Final8 i Sør Amfi. Det kan bli den siste gangen at det skjer.

- Marius Gundersen marius.gundersen @agderposte­n.no

– Det blir spennende. Vi har ikke med eget lag, så det blir en ny opplevelse. Vi skal gjøre den samme jobben som vi gjorde i fjor uansett, så de lagene og tilskuerne som kommer blir veldig fornøyde, forteller daglig leder i ØIF Arendal, Per Carsten Michelsen, til Agderposte­n.

Fredag arrangeres Final8 for andre gang i Arendal.

ØIF er med som teknisk arrangør, sammen med Norges Håndballfo­rbund (NHF) og interessef­oreningen Norsk Topphåndba­ll.

Kampoppset­tet kan du se lenger ned i saken!

240 frivillige – og spillere

Torsdag var flere frivillige med på å rigge til håndballfe­sten i Sør Amfi.

– Vi har 50 frivillige, inkludert våre egne A-lagsspille­re som hjelper oss med forberedel­ser og rigging, forklarer Michelsen.

Totalt vil rundt 240 frivillige vaere med å hjelpe under helgens arrangemen­t.

Tore Knutsen (76) var blant dem som var med på å rigge klar banen. Det er en oppgave han stortrives med.

– Det er helt fantastisk å hjelpe, sier Knutsen til Agderposte­n.

Knutsen har vaert en ildsjel i flere år for arendalitt­ene, og hjelper stort sett alltid med å rigge klar håndballba­nen til ØIFs hjemmekamp­er. Det var derfor en selvfølge at han ble med å rigge til Final8, selv om hans kjaere ØIF ikke er med.

– Det er kjempebra at vi skal ha det for andre gang på rad nå, og kanskje tredje gang. Det er rått. Det eneste som er synd er at ØIF ikke er med selv, sier 76-åringen.

– Så da får de ta den straffen og vaere med å rigge til, legger han til med et glimt i øyet.

Ungguttene Sebastian Løvlie Simonsen (19) og Arni Bergur Sigurbergs­son (19) var blant ØIF-spillerne som var med å rigge klart til helgens begivenhet.

– Det er klart at vi helst skulle spilt selv, men når det har blitt som det har blitt så må vi hjelpe til der vi kan, sier Sebastian Løvlie Simonsen til Agderposte­n.

– Det er gøy å bidra og å hjelpe de frivillige som tar seg av dette, tilføyer Sigurbergs­son.

Store ambisjoner

ØIF-ledelsen gikk skyhøyt ut da Final8-planene ble presentert i midten av oktober 2022.

Meningen var å legge ut rundt 35.000 billetter totalt, med mål om å selge ut alle de åtte kampene i nyskapning­en i håndball-NM.

Men det målet ble satt mens planen var å sette opp provisoris­ke tribuner, som ville utvidet kapasitete­n fra 2500 til 4207. De midlertidi­ge tribunene ble derimot aldri satt inn i Sør Amfi, på grunn av labert billettsal­g.

De nedjustert­e derfor målet til 20 000.

Fasiten ble at det ble solgt drøyt 12 000 billetter til Final8 2023.

Tatt flere grep

Før årets utgave har det derfor blitt gjort flere grep for å øke interessen.

De har senket billettpri­sene, billettype­ne er blitt endret til helgepass og dagspass, og bronsefina­ler vil bli spilt.

– Man har hørt på de innspillen­e som kom i fjor og nå er det gjort en del tilpasning­er som vi tror er til det bedre, sier Michelsen.

– Vi har også fått skjenkebev­illing i tennishall­en ved siden av. Det tror vi er et løft for arrangemen­tet, så det er veldig fint at vi har fått det til med kommunen, forteller ØIFs daglige leder.

Flere faktorer

Det har derimot ikke gitt den effekten som arrangøren­e hadde håpt på.

– Billettsal­get er omtrent som det var i fjor. Vi hadde forventet at det skulle vaere litt bedre, men det virker som at mange klubber, spesielt de som kommer langveisfr­a, kommer kun til å se finalene på søndagen, forteller Michelsen.

Han peker på at det er mange faktorer som spiller inn for at det ikke har blitt den folkefeste­n man så for seg.

– Det er ikke mulig å flytte datoene. Det er kanskje det største problemet, fordi i veldig mange områder i Norge så er det vinterferi­e. Også er det klart at det har litt å si angående eget lag og hvilke andre lag som kommer hit. Noen lag har tradisjone­lt med seg mange supportere, andre lag ikke og da er det litt sånn at det er tilfeldig, sier Michelsen, før han fortsetter:

Kan bli siste gang

– Men vi trodde generelt sett at dette skulle vaere en mye større folkefest hvor vi skulle ha en hall til 4000 mennesker, men det har vi ikke bruk for sånn som det er nå.

Da det ble klart at Arendal skulle få arrangemen­tet i april 2022, ble det skrevet under på en 2+1-årskontrak­t. Det innebar at Arendal var garantert å arrangere turneringe­n i 2023 og 2024, og 2025 om turneringe­n skulle bli en suksess.

– Vi kommer til å bli målt på det som skjer i år. Vi får bare se hva som skjer angående neste år. Nå fokuserer vi i hvert fall på i år og det å lage et godt arrangemen­t. Det er vi ganske sikre på at det blir, så får vi ta det derfra, sier 59-åringen.

– Men dere ønsker fortsatt å kunne arrangere det neste år?

– Ja, vi har et håp om det. Så må man da se om Håndball-Norge vil det samme. Det skal som sagt evalueres, svarer han.

10 kamper

Helgens arrangemen­t vil starte med to juniorfina­ler (G20/J20) fredag kveld. Lørdag er det semifinale­r i seniorklas­sen for begge kjønn, før alt avgjøres søndag med bronsefina­ler og finaler for begge kjønn.

Fjorårets NM-finale i seniorklas­sen for kvinner ble vunnet av Vipers Kristiansa­nd etter 30–23 over Sola. Det var lagets sjette NM-tittel på rad. Kolstad slo Elverum 34–27 i herrefinal­en.

 ?? ?? HJELPER: ØIF klarte ikke å kvalifiser­e seg til Final8. Dermed ble spillerne nødt til å bli med å rigge opp til håndballfe­sten i Sør Amfi.
HJELPER: ØIF klarte ikke å kvalifiser­e seg til Final8. Dermed ble spillerne nødt til å bli med å rigge opp til håndballfe­sten i Sør Amfi.
 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? Her dytter Sebastian Løvlie Simonsen (t.v.) og Dagur Gautason på det som skal bli gulvet i «fanzone» i tennishall­en.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN Her dytter Sebastian Løvlie Simonsen (t.v.) og Dagur Gautason på det som skal bli gulvet i «fanzone» i tennishall­en.
 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? TRAVEL: Daglig leder i ØIF Arendal, Per Carsten Michelsen, har hatt mye å gjøre de siste dagene. Torsdag var flere frivillige i gang med å rigge opp til helgens håndballfe­st i Sør Amfi. Bak ham er bannerne på vei opp.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN TRAVEL: Daglig leder i ØIF Arendal, Per Carsten Michelsen, har hatt mye å gjøre de siste dagene. Torsdag var flere frivillige i gang med å rigge opp til helgens håndballfe­st i Sør Amfi. Bak ham er bannerne på vei opp.
 ?? FOTO: CHRISTOFFE­R ANDERSEN / NTB ?? PUBLIKUM: Slik så det ut i kvinnefina­len mellom Sola og Vipers i fjor. Da vant Vipers 30–23 over gultrøyene fra Rogaland foran 2000 tilskuere.
FOTO: CHRISTOFFE­R ANDERSEN / NTB PUBLIKUM: Slik så det ut i kvinnefina­len mellom Sola og Vipers i fjor. Da vant Vipers 30–23 over gultrøyene fra Rogaland foran 2000 tilskuere.
 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? ILDSJEL: Tore Knutsen ble nødt til å ta i et tak da gulvet til håndball-banen skulle rigges klart til Final8.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN ILDSJEL: Tore Knutsen ble nødt til å ta i et tak da gulvet til håndball-banen skulle rigges klart til Final8.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway