Agderposten

Kjørte 12 timer for å hente gullet – så dro han hjem

Ifølge norgesmest­eren var det kjøreturen som var det mest krevende, da han i helgen dro til Steinkjer for å forsvare tittelen. Gullet kom ikke som noen overraskel­se.

- Truls Bjørkum Larsen, Lillesands-Posten redaksjone­n@agderposte­n.no

I helgen var det NM Innendørs 2024 i Steinkjer i friidretts­hallen på Guldbergau­net. Her flesket borkisene til med både gull og bronse i lengdehopp uten tilløp.

Debuthoppe­r Eline Heia, som tidligere har drevet med skiløp, sa til Birkenesav­isa at det var «helt sprøtt» å ta bronse i en øvelse hun har trent så lite på.

– Jeg er så utrolig fornøyd, og en medalje i NM er stort for meg, sa hun til avisen etter helgens prestasjon hvor hun hoppet 2,52 meter.

Tredje gull på rad

I herreklass­en briljerte Kenneth Bjorvatn, som vanlig, da han tok sitt tredje NMgull på rad i lengdehopp uten tilløp. Det betyr at han nå har fire gull og ett bronse i øvelsen.

Dette til tross for at han beskriver formen i helga som klein. Blant annet på grunn av en kneskade.

– I tillegg hadde jeg ikke sovet før konkurrans­en. Jeg kjørte opp til Steinkjer midt på natta, tok gullet, så kjørte jeg ned igjen, sier han til Lillesands-Posten.

Med et hopp på 3,43 slo han andreplass med hele 20 centimeter. Men, sin personlige stevnereko­rd på 3,53 står fortsatt.

– Det mest imponerend­e var at jeg klarte å holde det gående med kjøringen. Det var mer imponerend­e enn at jeg klarte å vinne.

– Så du forventet å ta gullet? – Ja, jeg gjør det med mindre det er noen nye navn som er veldig gode. Etter at jeg så hvem som hadde meldt seg på så tenkte jeg at det burde gå greit å kjøre opp og ta gullet slik jeg gjorde.

Smir mens jernet er varmt

Norgesmest­eren sier til Lillesands-Posten at han gjerne skulle sett jevnere konkurrans­e i lengdehopp uten tilløp.

– Som det er nå konkurrere­r jeg mest mot meg selv og mine rekorder, og jeg håper å kunne slå rekorden en gang jeg er i bedre form. Privat har jeg hoppet 3,63, men det har jeg ikke fått ordentlig til på stevne.

Selv om det er tilsynelat­ende enkelt for 26-åringen å samle gullmedalj­er, er han ikke lei av å vinne ennå.

– Jeg må bare smi mens jernet er varmt, kjøre på og hente så mange gull som mulig. Jeg tror jeg har potensiale til å holde på i mange år til, alderen har ikke så mye å si i denne øvelsen.

 ?? FOTO: TRULS BJØRKUM LARSEN ?? GIKK FOR GULL: Kenneth Bjorvatn samler så mange gull han kan, mens han fortsatt er best.
FOTO: TRULS BJØRKUM LARSEN GIKK FOR GULL: Kenneth Bjorvatn samler så mange gull han kan, mens han fortsatt er best.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway