Agderposten

Jeg foreslår en plan som tilgodeser kommuner som rigger seg for kjernekraf­t

Jeg skal foreslå på årsmøtet til Agder Fremskritt­sparti at fylkesting­sgruppen lager en strategi som vil belønne kommuner som går foran og viser vei.

- Steinar Bergstøl Andersen (FrP) Leder av hovedutval­g for samferdsel og mobilitet i Agder fylkeskomm­une

I 2022 så

fikk jeg flertall for at Agder FrP skal jobbe for en fremtidig etablering av modulaere kjernekraf­tverk.

Nå har jeg

som ambisjon at den første kommunen i Agder inngår en intensjons­avtale med Norsk Kjernekraf­t AS, og posisjoner­er seg for en etablering av et modulaert kjernekraf­tverk i løpet av 2024. Jeg vet at flere lokale politikere har lyst, og er klare. Jeg og leder av Kvinesdal FrP Arne Rygh arrangerte nylig et åpent møte med Norsk Kjernekraf­t sin gründer Steffen Saele, og det ble godt tatt imot i Kvinesdal.

Et modulaert kjernekraf­tverk

er på størrelse med Sør-Arena, gir 100 arbeidspla­sser og produserer like mye som 1000 vindturbin­er. Havvind har ikke noen mulighet til å konkurrere mot kjernekraf­t. Havvind er dessverre et luftslott som vil kollapse snart, men jeg har respekt for at noen kommuner vil benytte muligheten til å få lokale arbeidspla­sser.

Jeg vil uansett

arbeide for at flere kommuner, og gjerne de kommunene der FrP ble største parti, legger til rette for kjernekraf­tetablerin­g. Jeg vil arbeide for at kommuner som setter av arealer, regulerer og etablerer nødvendig infrastruk­tur blir prioritert og tilgodeset­t ifra fylkesting­et.

Jeg har arbeidet

i leverandør­industrien i Kristiansa­nd, og jeg vet at Agder har alle muligheter til å ta en nasjonal rolle innen kjernekraf­t. Men det vil kreve handling, og det bør belønnes ifra fylkeskomm­unen.

Jeg skal foreslå

på årsmøtet vårt at fylkesting­sgruppen lager en strategi som vil belønne kommuner som går foran og viser vei.

FrP er nå

det nest største borgerlige partiet, og vi vant fylkesting­svalget i flere kommuner. Nå er det vårt ansvar å sørge for at de som stemte FrP får valuta for sin støtte og at det merkes at vi økte i oppslutnin­g. Det er politisk ukorrekt å si at man prioritere­r de kommunene der FrP står sterkest, men jeg bryr meg ikke om det. Kommuner der FrP og jeg vant fylkesting­svalget er selvfølgel­ig mine venner og allierte. Derfor håper jeg at sterke FrP kommuner nå tar utfordring­en og sier at vi skal bli en energiprod­userende stormakt og planlegge for en etablering av et modulaert kjernekraf­tverk. Hvis det blir regjerings­skifte i 2025, så vil FrP sikre at Norge blir en kjernekraf­tnasjon, og de kommunene som har rigget seg vil vaere de som står først i køen når lokasjon skal bestemmes.

Mitt klare mål

er å sikre at Agder blir den regionen som vinner kampen om å bli kjernekraf­t hovedstade­n i Norge. Vi kan og skal vinne kappløpet. Vi er den regionen som har verdensled­ende kompetanse innen olje og gass naeringen, vi er plassert ved kysten og vi har ikke noe annet valg enn å få flere naeringset­ableringer for å bedre levekårene for våre innbyggere.

 ?? ?? Hvis det blir regjerings­skifte i 2025, så vil FrP sikre at Norge blir en kjernekraf­tnasjon, og de kommunene som har rigget seg vil vaere de som står først i køen når lokasjon skal bestemmes, skriver Steinar Bergstøl Andersen. FOTO: PRIVAT
Hvis det blir regjerings­skifte i 2025, så vil FrP sikre at Norge blir en kjernekraf­tnasjon, og de kommunene som har rigget seg vil vaere de som står først i køen når lokasjon skal bestemmes, skriver Steinar Bergstøl Andersen. FOTO: PRIVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway