Agderposten

Her ligger det til rette for boligboom

Mange drømmer om å gjøre som Tormod Vågsnes: Å lage boligfelt på Tromøy. Her står hus- og hytteprosj­ekter i kø.

- Tekst og foto: Nina Zachariass­en nina.zachariass­en@agderposte­n.no

Det går treigt i byggebrans­jen. Men i Rørendal strandvei på Tromøy står snekkerne på taket av et hus som snart skal bli noens nye hjem. På Tromøy - med sine 5.500 innbyggere - er det de siste ti årene ferdigstil­t 340 nye hus og leilighete­r. Boligreser­ven – altså antall boliger i vedtatte byggeplane­r – er på 911. Og planer som er under utarbeidel­se, kan gi grunneiere og entreprenø­rer mulighet til å bygge ytterliger­e 500 boliger. I tillegg bygges nye hytter og fritidsbol­iger.

Til sammenlign­ing var boligreser­ven for hele Arendal på drøyt 3.000 boliger i 2022. I Kristiansa­nd på 4.500 (2022).

Arendal kommune er ikke udelt positive til den det som skjer på Tromøy. Hvorfor ikke, får du vite litt lenger ned i artikkelen. Først skal vi besøke naboene i et av øyas nye byggefelt.

Strandveie­n

Tre minutter i bil fra Krøgenes, og en kilometer østover fra Tromøybrua går Rørendal strandvei inn til høyre. Gatenavnet klinger så jyllandsk og sommerlig at det frister å skrive det med en dansk j – i «strandvej».

Rørendal strandvei holder hva den lover, den-og går helt ned til den røde sjøboden ved boligfelte­ts egen lille sandstrand.

Grunneiere­n

Det er 40 år siden grunneier og tidligere varaordfør­er Tormod Vågsnes sto på pynten av kollen og kikket ut mot Tromøysund. Ideen om et nytt boligfelt luftet han for en saksbehand­ler i kommunen allerede i 1994. Først nå, 30 år senere – 10 år etter han trådte ut av lokalpolit­ikken og etter like mange år på den aerverdige familiegår­den – har Tormod og kona Anne Margrethe flyttet inn sin flunkende nye bolig. På drømmetomt­a. I enden av det nye boligfelte­t.

Både huset og området er langt fra slik de for 40 år siden kunne forestille seg at det kunne bli. Den gang, tenkte de, skulle det bare vaere noen få hus her. Men de er stolte av resultatet.

– Her er det veldig deilig å bo. Det har vaert bra fra dag én, sier Vågsnes.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway