Agderposten

Vi trenger flere boliger i Arendal øst

Denne uken kan vi lese i Agderposte­n at beboere i området Saltrød/Helleheia protestere­r mot planene om å bygge 200 nye boenheter i området. Vi støtter deres engasjemen­t om å ta vare på viktige naturområd­er, men vi mener og at det er stort behov for disse

- Steinar Ostermann og Arne Jenssen Eydehavn og Saltrød arbeiderla­g

Arbeiderla­get for Eydehavn

og Saltrød har i mange år jobbet for å legge forholdene til rette nye industriet­ableringer og økt boligbyggi­ng i Arendal øst. Vi håper og tror at mange vil velge å bosette seg i dette området som nå fremstår som et kjerneområ­de for det grønne skiftet i Arendal.

Derfor fant vi

og grunn til å beklage at Statsforva­lteren for noen måneder siden fremmet innsigelse­r mot flere av de planlagte boligprosj­ektene i Arendal øst, herunder Kloppeheia, Vestre og Østre Mørfjaer samt områdene Helle 1 og Helle 2. I sum fryktet vi at disse innsigelse­ne ville kunne føre til full stans i boligbyggi­ngen i Arendal øst.

Nå ser vi

at flere av disse prosjekten­e likevel vil kunne gjennomfør­es ved at prosjekten­e er skalert ned og det er tatt større hensyn til konsekvens­ene av naturinngr­epene og bevaring av viktige rekreasjon­sområder.

Arbeiderla­get har tidligere

også støttet Helleheia Velforenin­g i deres kamp for å bevare viktige natur- og rekreasjon­sområder både i forhold til planlagt boligbyggi­ng og batterivei­en som og vil gå gjennom området.

Samtidig er vi

og åpne på at planlagte bolig- og industriom­råder vil medføre naturinngr­ep slik det historisk alltid har vaert ved etablering av ny virksomhet i vårt område. Likevel vil vi hevde at de boligområd­ene som nå planlegges i Arendal øst vil vaere blant de minst inngripend­e i kommunen. For boligområd­et på Saltrød/Helleheia jobbes det etter det vi kjenner til bla med fjernvarme­anlegg som vil kunne gi mulighet for å bruke overskudds­varme fra batterifab­rikken til å varme opp boligene kombinert med solceller og batteridri­ft.

Så vi snakker

om et etterlengt­et, fremtidsre­ttet botilbud for bydel Saltrød som det nå jobbes med systematis­k for å utvikle. Områdeplan­en for Saltrød skal snart legges fram fir behandling i bystyret. Dette er en etterlengt­et plan som vi håper vil legge grunnlaget for en positiv utvikling av bydelen. Men dette vil ikke kunne skje uten at det bygges flere boliger i området, og da flere typer boliger.

For arbeiderla­get er

det viktig at flere skal kunne finne egnede boliger gjennom de prosjekten­e som nå skal realiseres i Arendal øst. Ikke minst vil dette gjelde for førstegang­setablerer­e som vi ser sliter med å komme inn på boligmarke­det. Et levende og variert botilbud vil vaere en viktig forutsetni­ng når folk søker jobb i vårt område og skal finne bolig. Og for kommunen vil det og vaere ønskelig at mange bosetter seg i naerområde­t og skatter til Arendal.

Derfor står våre

prioriteri­nger fast: Full støtte til fremtidig naeringsut­vikling og boligbyggi­ng i Arendal øst. Men til forskjell fra Høyre vil gi ikke ukritisk bygge ut alle områder, inklusiv i 100 meters beltet. Vi er for økt boligbyggi­ng, men vi vil og sette klare begrensnin­ger når det gjelder volum og hensynet til naturinngr­ep skal veie tungt. Dette vil og gjelde for boligområd­et Saltrød/Helleheia som vi mener vil vaere en fremtidsre­ttet videreutvi­kling og fortetning av et allerede velfungere­nde boligområd­e.

 ?? ?? Vi er for økt boligbyggi­ng, men vi vil og sette klare begrensnin­ger når det gjelder volum og hensynet til naturinngr­ep skal veie tungt, skriver Arne Jenssen og Steinar Ostermann. FOTO: PRIVAT
Vi er for økt boligbyggi­ng, men vi vil og sette klare begrensnin­ger når det gjelder volum og hensynet til naturinngr­ep skal veie tungt, skriver Arne Jenssen og Steinar Ostermann. FOTO: PRIVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway