Agderposten

Det er hjerteskja­erende å se det offentlige gjøre tapere av ungdommen vår

Er ikke det å fullføre noe man har påbegynt en sentral del av utdanninge­n?

- Kristoffer Oustad Foresatt til vgs-elev

Som foresatt er

det hjerteskja­erende å se det offentlige gjøre tapere av ungdommen vår. Ungdom med ambisjoner, og som investerer tid og motivasjon i utdanning. Utdanning for å bidra til vårt felles gode: det offentlige. Det offentlige, som enkelt forklart har én oppgave; tilrettele­gging.

Hovedutval­get for utdanning

og folkehelse i Agder har vedtatt å legge ned studietilb­udet «Medieprodu­ksjon» ved Sam Eyde VGS. Sånn skjer.

Det som imidlertid

kommer som en svaert negativ konsekvens i kjølvannet av vedtaket, er at de elevene som startet dette studieløpe­t høsten 2023, ikke kan fullføre studiet som planlagt. Hvordan er dette mulig? Er ikke det å fullføre noe man har påbegynt en sentral del av utdanninge­n? Her feiler politikern­e totalt med tilrettele­ggingen.

Saken er like

absurd som om Color Line skulle ha lagt ned rutetilbud­et mellom Kristiansa­nd og Hirtshals, og at tidspunkte­t for nedleggels­en fant sted midt i Skagerrak. »Kjaere passasjere­r, dette er kapteinen. Vi beklager nedleggels­en, men det er mange hensyn å ta. Dere må svømme i land og ta Fjord Line, eller finne på noe annet. Det ordner seg sikkert. Lykke til!» Ingen ville akseptert å bli behandlet slik!

Politikern­e har helt

sikkert hjemmel for vedtaket. Det er i og for seg helt uvesentlig, så lenge det strider mot sunn fornuft og god pedagogisk opplaering­spolitikk.

I stedet for

forutsigba­rhet, tilbyr Agder fylkeskomm­une et studietilb­ud fullt av skjulte forbehold og fallgruver. Hovedutval­get for utdanning og folkehelse spiller virkelighe­tens stigespill med ungdommen vår. Det kan vi ikke akseptere!

Det er kun

tapere i denne saken. Ungdommen taper, tilliten til politikern­e taper, skolen taper, samfunnet taper og fornuften taper … alle taper. Kjaere folkevalgt­e politikere: det er ingen seier i å ri et politisk prinsipp ut i uendelighe­ten, det er maktarroga­nse!

Martin Luther King

jr. sa en gang «I have a dream». Det har jeg også. Jeg drømmer om en fylkeskomm­une som applaudere­r, heier på og legger til rette for ungdommen vår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway