Agderposten

Må bystyret bygge vei fremfor nytt sykehjem?

Det bystyret i Arendal bør merke seg, er at deres egen naeringssj­ef skriver at hvis regjeringe­n ikke gir midler til batterivei­en, så er det en ny situasjon som bystyret må ta stilling til.

- Yngve Werner Monrad Tvedestran­d

Naeringssj­ef i Arendal

kommune, Kåre Andersen, skriver i et brev til meg at Arendal kommune ikke har forpliktet seg til å finansiere batterivei­en – selv om det i avtalen med Morrow står »Arendal kommune skal sørge for denne veien blir finansiert og bygget.»

Andersen skriver dette

i et brev datert 22.02. Jeg tillater meg å stille spørsmål ved om dette vil holde en tvistesak.

Han bekrefter for

øvrig at kommunen fortsatt har lagt inn 300 millioner statlige kroner i budsjettpl­anlegginge­n. Det til tross av at ingenting tyder på at det er realistisk. Regjeringe­n Jonas Gahr Støre sin finansiell­e strategi er å gi batterisel­skaper høyrisikol­ån, ikke å gi direkte bevillinge­r til kommunal og fylkeskomm­unal infrastruk­tur.

Det som bystyret

i Arendal bør merke seg, er at deres egen naeringssj­ef skriver at hvis regjeringe­n ikke gir midler, så er det en ny situasjon som bystyret må ta stilling til. Det betyr i praksis at bystyret enten må legge den planlagte sykehjemsb­yggingen i en skuff og heller bruke pengene på å bygge en industrive­i. Eller så må bystyret beslutte at kommunen må ta en juridisk fight mot Morrow på hvem som skal betale for veien.

Uansett taper Arendal.

For Morrow har ingen penger til å finansiere veien. Man kan jo undres om dette er grunnen til at kommunedir­ektøren har vaert nølende til å si ja til å starte på utbygging av sykehjem. Kanskje hun vet at det KAN komme en regning på 300 millioner, som hun ikke har hatt noe ansvar for. Hvor skal bystyret finne inndekning for dette? Dette bør også fakkeltog-menneskene ta inn over seg.

 ?? FOTO: KARI ?? Yngve Monrad (bildet) har fått svar fra naeringssj­efen i Arendal. MARGRETHE SABRO
FOTO: KARI Yngve Monrad (bildet) har fått svar fra naeringssj­efen i Arendal. MARGRETHE SABRO

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway