Agderposten

Slo selskap konkurs – og startet på nytt

Gaupemyrhe­ia Drift, tidligere Horisonten Lillesand, er konkurs med milliongje­ld. Nå har eier starta nytt selskap.

- Margrethe Saga, Faedreland­svennen redaksjone­n@agderposte­n.no

Denne uka ble Gaupemyrhe­ia Drift AS begjaert konkurs i Kristiansa­nd tingrett. Selskapet har 4,2 millioner i gjeld, ifølge sakspapire­ne.

– Dette er delt på flere kreditorer, sier bostyrer Øystein Vikstøl.

Høy husleie

Det er styret som selv har begjaert selskapet konkurs. Styret består av eier Geir Figenschou alene.

– Omsetninge­n har vaert relativt god, med 17 og 18 millioner de siste to årene. I 2023 endte imidlertid resultatet på minus 891.000 kroner, sier bostyrer Vikstøl.

Han peker på høy husleie som en avgjørende faktor for at selskapet har begjaert seg konkurs. – For meg ser det ut som husleien er høy, på 2 millioner i året.

Startet på nytt

I høst meldte Lillesands­posten at Figenschou pakket sammen på Horisonten ved Gaupemyr, for å flytte driften til sentrum.

Her pekte Figenschou blant annet på strømutgif­ter, lønnskostn­ader og leieutgift­er som en årsak til flyttingen.

I den prosessen ble flestepart­en av de over 30 ansatte sagt opp. Senere ble det kjent at disse har fått ny jobb ved restaurant­en Vertikalen, som har overtatt driften i de gamle lokalene til Horisonten.

I slutten av januar etablerte han selskapet Horisonten Conference Catering & Cafe, som driver kafe og catering på ny adresse i Lillesand. De åpnet i Jernbanega­ta i vinter.

– Dette er et serverings­sted, og det er ikke uvanlig å gjøre det på den måten. Saerlig dersom man har en stor utgiftspos­t som skiller seg ut. Det er fullt ut lovlig, men man må ha visse tanker om at det nye selskapet vil gå bra, forklarer Vikstøl.

Verdier for 500.000

Både bank, huseier og leverandør­er skal vaere blant kreditoren­e til gjelden på 4,2 millioner.

Boet har en verdi på 500.000 kroner, og består ifølge sakspapire­ne av «driftstilb­ehør».

Bostyrer forteller at det dreier seg om kontorutst­yr og restaurant­inventar blant annet.

– Det er ganske mange ting. Vi har ikke tatt en avgjørelse på hva som skjer med dette, eller hvem som eventuelt skal betale dette ut, sier han.

Faedreland­svennen har vaert i kontakt med Geir Figenschou, som ikke ønsker å kommentere saken nå.

 ?? FOTO: TRULS BJØRKUM LARSEN, LILLESANDS­POSTEN (ARKIV) ?? KALVILD: Daglig leder i Horisonten Lillesand AS, Geir Figenschau, flytter driften til Lillesand sentrum. Her i lokalene til sin nye samarbeids­partner, Kalvild Gård.
FOTO: TRULS BJØRKUM LARSEN, LILLESANDS­POSTEN (ARKIV) KALVILD: Daglig leder i Horisonten Lillesand AS, Geir Figenschau, flytter driften til Lillesand sentrum. Her i lokalene til sin nye samarbeids­partner, Kalvild Gård.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway