Agderposten

Gikk konkurs – nå er anlegget lagt ut for salg

Anlegget med alpinsente­r, overnattin­g og restaurant selges helt eller stykkevis.

- Andreas Soltvedt, Varden redaksjone­n@agderposte­n.no

– Vi legger nå ut Raulandsfj­ell til salgs, i håp om at vi finner noen som vil vaere med å skape liv her igjen, heter det på Raulandsfj­ells offisielle Facebookko­nto.

Halvannet år etter at Raulandsfj­ell AS gikk konkurs står heisene i anlegget fortsatt. Ingen kjøpte anlegget etter konkursen i september 2022, og bostyrer ga etter hvert opp å lande et salg.

Leter etter løsninger

Dermed ble anlegget det som juridisk kalles abandonert fra konkursboe­t med den følge at styret i konkursram­mede Raulandsfj­ell AS ble kontaktper­soner overfor potensiell­e kjøpere.

Daglig leder og styreleder i Raulandsfj­ell Eiendom AS, Ivar Magnesen, sier til Varden at det jobbes med å finne løsninger slik at det igjen kan bli drift i anlegget.

– Vi jobber for å se om vi får til noe sjøl, og jobber med å selge for å se om andre vil vaere med, kjøpe hele anlegget, eller deler av det. Til slutt – hvis ingen vil og ingen får til noe – vil det vaere snakk om å plukke ned heiser, seksjonere opp og bygge leilighete­r og hva du enn kan, opplyser han.

Hele anlegget inkludert personalle­ilighet selges for snaue 5,4 millioner kroner. Ønsker man å kjøpe kun kafeteria med tilhørende utstyr er prisen satt til 2,49 millioner kroner.

Heispris: 100 kroner

Heiser og heishus med tilhørende utstyr går på sin side for så lite som 100 kroner. Magnesen er klar på hvorfor:

– Det er jo heisen som har gitt de store utfordring­ene her med mye lover og regler å forholde seg til når det gjelder vedlikehol­d. For å si det enkelt har det blitt tøft for et lite anlegg, medgir han.

– Hvordan har responsen vaert etter at dere la ut salgsannon­sen?

– Vi har faktisk hatt et par telefoner alt. Og jeg vet at mange er veldig glad i stedet. Men avstanden fra å vaere glad i en plass til å drifte det er jo ganske stor, konstatere­r styreleder­en.

Håper å finne noen

Magnesen forteller at stedet vil holde åpent med det han kaller «enkel drift» i tida framover.

– Vi gjør det for at det skal vaere litt liv der. Kafeteriae­n er nok oppe og går om kort tid. Så jobber vi med partnere, investorer og alt mulig for å se om det finnes noen muligheter. Håpet vårt er å finne noen som har lyst – for eksempel ved at de ser muligheten til å kjøpe bare kafeen. Får vi i gang den, er det kanskje lettere å få i gang skisentere­t, tror han.

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES (ARKIV) ?? SELGES: Alle steiner snus for å skape nytt liv i opplevelse­ssenteret.
FOTO: KNUT HEGGENES (ARKIV) SELGES: Alle steiner snus for å skape nytt liv i opplevelse­ssenteret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway