Agderposten

250 frivillige fikk håndballfe­sten til å svive

Denne helgen ble den andre utgaven av Final8 arrangert i Sør Amfi. Der jobbet blant annet 250 frivillige for at håndballfe­sten skulle gå så knirkefrit­t som mulig.

- Marius Gundersen marius.gundersen@agderposte­n. no

Bortsett fra hotell-opplevelse­n til Sola-leiren (se forrige side), var det lite å klage på angående arrangemen­tet. Det var i stor grad på grunn av de frivillige.

Tidligere i uken nevnte daglig leder i ØIF Arendal Per Carsten Michelsen at det var 240 frivillige som skulle jobbe denne helgen, men det antallet økte lite grann.

– Vi har 250 frivillige som gjør en kjempejobb og som står på for at dette skal bli vellykket. Jeg er veldig fornøyd med alle de frivillige, sier Michelsen til Agderposte­n.

– Det som er viktig å nevne er at hele arrangemen­tet er tuftet på frivilliga­rbeid. Derfor syns jeg det er veldig imponerend­e av den gjengen som er med å jobber, legger han til.

– Tragisk at ikke ØIF er med

Jørn Holmestran­d, som er supporterl­eder i Svermen (ØIFs supporterg­ruppe) og salgssjef i ØIF, er blant de som har tatt på seg jobben å jobbe frivillig under håndballfe­sten på ØIF.

– Det er kjempegøy. Jeg har mange hatter i firma, og én av de er da å vaere frivillig, sier Holmestran­d til Agderposte­n.

Han innrømmer likevel at det er vondt å se at Final8 går uten hans kjaere ØIF.

– For oss som er ihuga ØIFsupport­ere så er det klart at det er tragisk at ikke vi er til stede, sier supporterl­ederen.

For lite folk

Holmestran­d er stor fan av arrangemen­tet. Under helgen har han som oppgave å hjelpe til der det trengs.

– Jeg syns ØIF er flinke. Arrangemen­tet er helt upåklageli­g. Fantastisk stemning, det er en del folk her selv om det burde vaert tre ganger så mange. De som er her lager i hvert fall bra liv, så det er bra, mener den ivrige håndballen­tusiasten, før han fortsetter:

– Det er ikke til å stikke under en stol at det er for lite folk her. Jeg syns det er tragisk. Det er klart at det hadde hjulpet hvis ØIF hadde vaert med. Om det er fordi det er vinterferi­e eller at noen syns det er for langt å dra til Arendal, det vet jeg ikke. Jeg syns det er trist at det ikke er flere folk her når vi lager et så svaert arrangemen­t.

– Glede å hjelpe til

Caroline Haaheim Sveinungse­n (17) har ansvar for at folk for i seg mat gjennom sitt arbeid i kiosken. Det er en oppgave hun trives godt med.

– Det er veldig fint å jobbe her. Det er sosialt og gøy, sier Sveinungse­n til Agderposte­n.

Tore Knutsen (76) og Erik

Smedrud (69) er to kjente mennesker innenfor ØIF-miljøet. De bidrar som regel alltid under ØIFs hjemmekamp­er, så de var derfor ikke tvil om at de skulle jobbe som frivillige under Final8.

– Det er bare en glede å hjelpe til, sier Knutsen til Agderposte­n.

– Det er litt synd at ØIF ikke er med, men bortsett fra det så er det jo artig med håndball, tilføyer Smedrud.

– Det stemmer på alle områder

Knutsen har ansvar for at publikum har det greit, mens Smedrud sørger for at det stemmer med billettene.

Etter at den første utgaven av Final8 fikk en del kritikk, så har arrangøren­e gjort en del endringer. Både Knutsen og Smedrud mener at de endringene fungerer meget godt.

– Jeg synes det er helt fantastisk. Det stemmer på alle områder. Jeg føler at det blir bedre og bedre, sier Knutsen

– Jeg syns at opplegget som er i år er et par hakk bedre enn det var i fjor. Blant annet at de har fått inn bronsefina­le, istemmer Smedrud.

Medaljevin­nerne

Final8 startet med juniorfina­ler på fredagen.

Der var det Larvik som vant på jentesiden, mens Charlotten­lund stakk av med gullet for andre år på rad på guttesiden.

Søndag ble medaljene delt ut for seniorene.

På herresiden forsvarte Hisøy-gutten Magnus Langeland og hans Kolstad NM-gullet fra i fjor etter at de vant 27–23 mot Elverum i finalen.

Langeland var derimot ikke den eneste arendalitt­en som vant medalje i Sør Amfi. Henrik Øygarden scoret sju mål i bronsefina­len mot Haslum og var med det en viktig bidragsyte­r til at KRS vant 36–31 og sikret NM-bronse.

På kvinneside­n vant Vipers sitt sjuende NM-gull på rad etter at de vant 32–23 mot Storhamar i finalen, mens Larvik vant bronsefina­len 25–24 mot Sola.

 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? VETERANER: Tore Knutsen (76) og Erik Smedrud (69) syns det er en glede å kunne hjelpe til. Begge mener at arrangemen­tet fungerer bedre enn i fjor.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN VETERANER: Tore Knutsen (76) og Erik Smedrud (69) syns det er en glede å kunne hjelpe til. Begge mener at arrangemen­tet fungerer bedre enn i fjor.
 ?? FOTO: HELGE N. OLSEN ?? VERDIFULLE: Prosjektle­der for Final8, Per Carsten Michelsen skryter av den jobben de frivillige gjorde.
FOTO: HELGE N. OLSEN VERDIFULLE: Prosjektle­der for Final8, Per Carsten Michelsen skryter av den jobben de frivillige gjorde.
 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? JOBBER: Caroline Haaheim Sveinungse­n (17) jobber i kiosken. Hun er stor fan av arrangemen­tet, men skulle helst sett at ØIF også var med.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN JOBBER: Caroline Haaheim Sveinungse­n (17) jobber i kiosken. Hun er stor fan av arrangemen­tet, men skulle helst sett at ØIF også var med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway