Agderposten

Fikk sin første seier som Arendal-trener

Scoringer av George Gibson, Sander Lille-Løvø og Stian Andersen sørget for at Vegard Hansen fikk sin første seier som Arendal-trener.

- Marius Gundersen marius.gundersen@agderposte­n. no

Nordstrand-Arendal Fotball 1–4 (1–1)

Vegard Hansen sto med et tap og tre uavgjort etter sine fire første kamper som hovedtrene­r for Arendal.

Dermed smakte det godt da Arendal vant 4–1 borte mot 3. divisjonsl­aget Nordstrand.

– Det var bra innstillin­g og innsats av oss i dag. Vi scorer noen flotte mål og vinner fortjent, sier Arendal-trener Vegard Hansen til Agderposte­n like etter kampslutt.

Selv om laget hans scoret fire mål, er han klar på at det finnes ting å forbedre i det offensive.

– Vi har fortsatt mye å jobbe med offensivt, men det er klart at det var ikke så lett på en trang bane som det var i dag.

Han lot seg derimot imponere av tomålsscor­er Gibson, som var toneavgive­nde i begge ender av banen.

– Han scorer på straffespa­rk og har en flott scoring etter innlegg fra Makiadi, sier Hansen.

– Men den beste prestasjon­en er nesten når han redder ballen på streken der. Det var veldig godt gjort og er sånne matchvinne­nde aksjoner som han kan bidra med, mener den tidligere Mjøndalen-treneren.

Slik var kampen

Lille-Løvø brukt kun 47 sekunder på å sende Arendal i ledelsen mot Nordstrand.

Ledelsen skulle derimot ikke vare lenge, for kun fem minutter senere fikk hjemmelage­t straffe da Daniel Hultqvist felte en Nordstrand-spiller inne i egen 16-meter.

Runar Johnsen gjorde ingen feil fra straffemer­ket og sørget for at lagene var like langt etter kun seks minutter spilt.

25 minutter inn i kampen

FØRSTE:

smalt et skudd fra en Nordstrand-spiller i stolpen, og kun noen sekunder etterpå smalt det igjen i stolpen fra en Nordstrand-spiller. Denne gangen var det derimot på eget mål, men Nordstrand-spilleren slapp med skrekken.

Begge lag presset på for scoring, men det ble ikke flere scoringer i den førsteomga­ngen på Nordstrand Kunstgress.

Straffesco­ring

Kun noen minutter ut i andre omgang ropte hjemmelage­t på straffe da Eivind Helgesen felte en Nordstrand-spiller inni eget felt, men dommer valgte å vinke spillet videre.

20 minutter før slutt skulle derimot dommer igjen blåse straffe.

Lille-Løvø ble felt på vei inn i Nordstrand­s felt, og dommer hadde ikke noe annet valg enn å peke på ellevemete­rsmerket.

MÅLFARLIG: Gibson-magi

Gibson, som ble byttet inn midtveis i andreomgan­gen, var sikker og sørget for at Arendal var tilbake i ledelsen igjen.

Fem minutter senere viste Gibson at han også kan forsvare da han vartet opp med en nydelig redning på strek etter et hjørnespar­k fra hjemmelage­t.

Nordstrand-Arendal Fotball 1–4 (1-1)

Nordstrand Kunstgress, Oslo

Mål: 0-1 Sander Lille-Løvø (1’), 1-1 Runar Johnsen (Str. 6’), 1-2 George Gibson (Str. 70’), 1–3 Gibson (81’), Stian Andersen (89’).

Disse startet for Arendal (3–4–3):

Andreas Smedplass - Eirik Lereng, Daniel Hultqvist, Stian Andersen - Eivind Helgesen, John Phillipe Koko, Thomas Liene Ness, Albert Makiadi - Sander Lille-Løvø, Mikael Haga, Mikal Berg Kvinge.

Benken: Mathias Skjaevesta­d, Vegard Bergan, Redon Pllana, Drilon Ibishi, Peder Nersveen, Aldin Basic, George Gibson, Mats Jacobsen (Hisøy/Arendal 2).

Gibson skulle vise seg fram igjen.

Etter et strøkent innlegg fra Albert Makiadi så pirket 23-åringen inn sitt andre mål i kampen.

I kampens siste spilleminu­tt fastsatte Stian Andersen resultatet til 4–1 da han scoret etter

et sugende løp.

Dermed tok Arendal sin første seier i Obos Supercup.

?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? Vegard Hansen fikk sin første seier som Arendal-trener da laget hans vant 4–1 borte mot Nordstrand.
 ?? ?? George Gibson scoret to mål mot Nordstrand lørdag.
George Gibson scoret to mål mot Nordstrand lørdag.