Agderposten

De dårligste vinterferi­ene

-

gang i markedet.

Liten prisøkning

Ifølge tall fra Eiendomsve­rdi har det vaert en liten økning i kvadratmet­erpris på Hovden så langt i år sammenlign­et med samme periode i fjor.

Ifølge tallene ligger prisene nå på 43.200 per kvadratmet­er. Statistikk­en viser riktignok at det er solgt åtte hytter så langt i år, som Kvannes understrek­er ikke stemmer. Årsaken er at det ikke registrere­s tomtesalg eller prosjekter­te eiendommer.

Han opplever også at det ofte er et par mennesker på visning.

– Vi selger sjeldent i budrunder, det er ofte en forhandlin­g mellom kjøper og selger, sier han.

Men i likhet med meglerkoll­egaene mener han det er kjøpers marked. Han understrek­er samtidig at interessen ofte avhenger av hva du til enhver tid har for salg. Selv er han blant annet megler for et utbyggings­prosjekt rett ved skibakkene.

– Bakkenaere tomter er populaert, konstatere­r han.

Endring til høsten

TIlbake i hytta ved Djupetjønn sier Vatslid at han ser for seg en endring i markedet til høsten, hvor det er knyttet stor spenning til om Norges Bank vil sette ned styringsre­nten for første gang siden 2020.

– Jeg tror markedet kommer tilbake. Men ikke til de tilbake til de tidene (under koronapand­emien, red. anm.). Men jeg tror at hvis det de sier om renten skjer, så kan vi se en bedring allerede til høsten.

Han får støtte fra Bjorå. – Når renten får stabiliser­t seg er det penger blant folk. Det ser vi. Men de fleste må ikke selge nå og de fleste budgiverne vil gi godt under. Så vi har en liten «mismatch» akkurat nå, selv om det er et kjøpers marked. Det er størst sannsynlig­het for at på andre siden av sommeren så bedrer ting seg.

 ?? FOTO: ANDERS HOLTET ??
FOTO: ANDERS HOLTET
 ?? FOTO: ANDERS HOLTET ?? Eivind Bjorå har vaert hyttemegle­r i en årrekke. Han forteller at årets vinterferi­e, som er hans 18. på Hovden, har vaert blant de roligste. Her fra kontoret i sentrum av den populaere hyttebygda.
FOTO: ANDERS HOLTET Eivind Bjorå har vaert hyttemegle­r i en årrekke. Han forteller at årets vinterferi­e, som er hans 18. på Hovden, har vaert blant de roligste. Her fra kontoret i sentrum av den populaere hyttebygda.
 ?? FOTO: ANDERS HOLTET ?? Tommy Vatslid løper fra visning til visning i vinterferi­en. Der opplever han stort sett å møte ett eller to par.
FOTO: ANDERS HOLTET Tommy Vatslid løper fra visning til visning i vinterferi­en. Der opplever han stort sett å møte ett eller to par.
 ?? HOLTET FOTO: ANDERS ?? Svenn-Erik Kvannes i Exbo har opplevd en god start på året.
HOLTET FOTO: ANDERS Svenn-Erik Kvannes i Exbo har opplevd en god start på året.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway