Agderposten

Sa seg ikke skyldige i seks

De to mennene som står tiltalt for en rekke tilfeller av seksuell omgang mot unge asylsøkere, erkjente ikke straffskyl­d da rettssaken mot dem startet mandag.

- Jon Andreassen og Eline Storsaeter joan@agderposte­n.no

– Nei, svarte begge de to mennene på spørsmålet fra tingrettsd­ommer Jan Atle Hansen om de erkjenner straffskyl­d etter tiltalen.

Den ene mannen erkjente imidlertid ett punkt i tiltalen, et punkt hvor han skal ha brutt et besøksforb­ud ved å klikke «like» på en post i sosiale medier.

Like før hadde politiadvo­kat Tove Haugland lest opp den omfattende tiltalen mot de to mennene fra Arendalsom­rådet.

Verge og verv

Den ene av de to tiltalte har hatt en rekke offentlig verv, og har også vaert verge for flere av de fornaermed­e i saken.

Han kikket i benken foran seg og ristet forsiktig på hodet ved flere anledninge­r mens tiltalen ble opplest. Ektemannen så i PC-en og ellers ut i luften da samme tiltale ble lest opp.

Rettssaken går i Agder tingrett fram til april. Totalt er det seks fornaermed­e i saken, og politiet mener overgrepen­e foregikk i perioden 2017 til 2019.

Det er mandag morgen møtt fram et stort antall pressefolk for å følge rettssaken i rettslokal­ene i Arendal.

Dagen starter med innledning­sforedrage­t til statsadvok­at Tore Kustad.

– Så på ham som en far

Den første fornaermed­e forklarte seg i retten mandag.

Han sa blant annet at han kom i kontakt med den nå tiltalte vergen gjennom andre mottaksfly­ktninger, og ble etter litt kontakt på Facebook med på kontoret til den aktuelle mannen. Der fortalte den fornaermed­e hele historien.

– Jeg var livredd for å bli kastet ut av Norge. Jeg fortalte han hele historien min og ba ham hjelpe meg med oppholdsti­llatelse, sa mannen i tidlig i 20-årene fra vitnebokse­n.

Videre fortalte han at de andre på mottaket hadde fortalt ham at den eneste som kunne hjelpe ham med å få oppholdsti­llatelse, var XX. (den ene av de to tiltalte).

 ?? ?? AKTOR OG BISTANDSFO­RSVARER: Statsadvok­at Tore Kulstad (t.h.) leder saken for politiet mot de to mennene. Bistandsad­vokat Eirik Glad Balchen i midten. Tove Haugland
AKTOR OG BISTANDSFO­RSVARER: Statsadvok­at Tore Kulstad (t.h.) leder saken for politiet mot de to mennene. Bistandsad­vokat Eirik Glad Balchen i midten. Tove Haugland

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway