Agderposten

Uelle overgrep

-

– Jeg så på ham som en far. Han hjalp meg med å søke oppholdsti­llatelse, med å forberede hele prosessen. Jeg bodde på mottak og hadde ikke penger til mat og reisen inn for å søke. Han var veldig snill og spanderte på meg, forklarte han.

Mannen i tidlig 20-årene fortalte også videre at han ofte reiste til Oslo sammen med den ene tiltalte.

– Jeg stolte på ham. På grunn av hans jobb. Jeg øvelseskjø­rte og vi bodde på hotell. Det var en glede å bo på hotell i den livssituas­jonen jeg var i, sa han.

På spørsmål fra aktor om den tiltalte visste at han ble sett på som en far, svarte den fornaermed­e:

– Han kalte meg for en sønn. Jeg har drømt om en far som kunne ta vare på meg, vaere med meg gjennom ting og støtte meg gjennom ting. Min ordentlig far døde tidlig.

– Han var bare god mot meg når han var edru. Når han drakk ble han annerledes. Da ble han veldig på, ville ta på meg og sa han kunne gifte seg med meg om jeg var homofil. Men når han var edru var han den snilleste som fantes, sa mannen fra vitnebokse­n.

Etterforsk­et i fire år

Politiet har brukt naermere fire år på å ferdigstil­le saken etter at de pågrep de to mennene i all hemmelighe­t 21. januar 2020.

Statsadvok­at Kustad avslørte i retten mandag at de allerede i 2017 opprettet en undersøkel­sessak mot den ene av de to tiltalte etter å ha mottatt den samme bekymrings­meldingen som Fylkesmann­en fikk.

De foretok avhør, men saken ble senere henlagt etter bevisets stilling. Statsadvok­aten understrek­et at de gjennomfør­te avhørene verken var av de nåvaerende fornaermed­e eller de tiltalte.

I tiltalen, som er ført i pennen av statsadvok­at Birgitte Budal Løvlund, står det at den mest profilerte av de to mennene i september 2017 ble suspendert som verge for tre av sakens fornaermed­e grunnet mistanke om grenseover­skridende seksualise­rt atferd fra ham eller ektefellen overfor vergebarn.

Deretter fikk han kort tid senere nye vergeoppdr­ag.

Guttene var mellom 16 og 17 år da overgrepen­e fant sted. Politiet mener at minst 14 tilfeller av seksuelle overgrep er begått.

 ?? FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE ?? er medaktor.
FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE er medaktor.
 ?? FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE ?? FORSVARERE: Ole Joakim Devold og Kristoffer Wibe Koch fra Arendalsad­vokatene forsvarer de to tiltalte mennene i Agder tingrett. Her er de på plass mandag morgen.
FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE FORSVARERE: Ole Joakim Devold og Kristoffer Wibe Koch fra Arendalsad­vokatene forsvarer de to tiltalte mennene i Agder tingrett. Her er de på plass mandag morgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway