Agderposten

Klart for «En times tid» med Tomas Fianbakken

Nestemann ut i konsertser­ien «En times tid» i Barbu kirke er Tomas Fianbakken; en gitarist og sanger med en innlevelse og inderlighe­t som mangler sidestykke!

-

Innsendt Sideblikk

Denne artikkelen er ikke skrevet av en journalist i Agderposte­n, og er derfor ikke fri og uavhengig journalist­ikk. Artikkelen er laget av en ekstern bidragsyte­r. Vi har funnet innholdet interessan­t for våre lesere, og publiserer det derfor redigert og tilrettela­gt av redaksjone­n. Det betales ikke honorar for slike artikler.

Tomas er kjent i Arendals musikkmilj­ø gjennom mange år, både som låtskriver og hyppig gjest i ulike konsertsam­menhenger, og han er nok aller mest kjent for sine heftige blues-akkorder og gitarløp.

Søndag 3. mars skal han sammen med organist og initiativt­aker til konseptet «En times tid», Leif Rino Muller, samt Tom Rudi Torjussen på trommer og perkusjon skape musikalsk magi i kirka. Tom Rudi står sammen med sin kone Mari bak både Spornesfes­tivalen og den nyåpnede vinbaren og konsertsce­nen Studio Spornes på Tyholmen, og han har spilt med stort sett det som er å spille med av norske artister de siste 20 årene.

– Både Tomas og Tom Rudi er musikere med en enorm innlevelse i det de gjør. Det kan vaere gøy bare å sitte og se på dem, men å høre dem samtidig er jo virkelig stas, sier Leif Rino, som gleder seg stort til å presentere denne konserten for folk i Arendal.

I tillegg til egenskrevn­e og mer kjente låter, vil de tre også presentere musikk for kirkeorgel, gitar og perkusjon.

– Da jeg som pur ung organist fikk høre Iver Kleive og Knut Reiersruds første innspillin­g, Blå Koral, skjønte jeg fort at dette var musikk slik jeg ønsket å presentere den, fortsetter Leif Rino.

– Lekenheten, improvisas­jonen og de magiske klangene basert på kjente salmer og sanger var noe helt nytt og spennende for meg, og det har nok vaert med å forme meg som musiker opp igjennom.

Det er første gangen de tre møtes på scenen, og det ligger an til en spennende konsert i Barbu kirke søndag 3. mars.

Publisert på sideblikk. agderposte­n.no.

 ?? FOTO: NULL ?? Tomas Fianbakken spiller i Barbu kirke 3. mars.
FOTO: NULL Tomas Fianbakken spiller i Barbu kirke 3. mars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway