Agderposten

Tar de unge med i sentrumsut­viklingen og inviterer til utstilling

I desember inviterte Arendal kommune, i samarbeid med Den kulturelle skolesekke­n og byplanlegg­er Elin Lunde, skoleeleve­r til workshop og tegnekonku­rranse på Arendal gamle rådhus.

- Innsendt Sideblikk

Nå skal ideer fra disse tegningene­og de unges tilbakemel­dinger bli vurdert inn i sentrumspl­anene som skal forme Arendal sentrum for fremtiden.

- Det er viktig å inkludere den oppvoksend­e generasjon i utvikling av sine egne omgivelser. Arendal kommune jobber nå med hvordan Arendal sentrum skal utvikles, og sentrum er viktig for Arendals identitet, som møteplass for alle som bor i kommunen. Dette er Arendals handels- og opplevelse­ssted og det vi viser fram for turistene. Derfor er det også veldig viktig å høre med de som bruker byen hvordan de ønsker at sentrum skal vaere, hva de savner og hva de liker, sier Elin Lunde.

Elever fra Flosta, Hisøy, Myra, Steinersko­len og Stinta skole ble blant annet invitert til å komme med innspill på hvor de liker å vaere, hvor de ikke liker å vaere, hva de mangler og savner i byen.

Vinnerfors­lagene og flere av de andre tegningene er nå utstilt i Kloa ved Arendal kulturog rådhus og kan sees til og med 1. mars.

- Vi ser at mange ønsker aktivitete­r, som opplevelse­r i form av stupetårn, akvarium, men også mer nøkterne ting som mere grønt, akebakker om vinteren og lignende. Vi ser også at mange er opptatt av traer og blomster, bading, lek, hamburgere og gaming, forteller fagkoordin­ator i kommunens planavdeli­ng, Kristin J. Fløystad.

Samtidig presiserer hun at innspill fra barn og unge alltid er interessan­t, og at det ofte bidrar til å få fram en større bredde i forståelse­n av by og byaktivite­ter.

- Vi ser at mange liker å vaere på Altisenter­et og i Pollen, og så er det noen områder de svarer at de ikke liker eller er sjeldent på. Det er for eks. Kulturkamm­eret, Teaterplas­sen, Barbu park og Skytebanen. Det er jo litt overrasken­de, og egentlig burde vi borre i hvorfor de svarer slik, presiserer Fløystad.

Prisvinner­ne:

Ada Sofie Dalka, Steinersko­len; Elinor Markhus Walle, Flosta skole; Aleksander Mo Kjaer, Flosta skole; Iselin Michelsen Lauvrak, Hisøy skole; Tellef Theodor Fyrde Moseid, Hisøy skole; Aksel Hesthag, Myra skole; Tekla Olstad og Caroline Miller, Stinta skole.

Innlegget er forkortet av redaksjone­n, skrevet av Inger Elise Nipedal og kan leses i sin helhet på sideblikk.agderposte­n.no.

 ?? ?? Her er de unge kreative og kommer med forlag. Vinnerfors­lagene og flere av de andre tegningene er utstilt i Kloa ved Arendal kultur- og rådhus og kan sees til og med 1. mars.
Her er de unge kreative og kommer med forlag. Vinnerfors­lagene og flere av de andre tegningene er utstilt i Kloa ved Arendal kultur- og rådhus og kan sees til og med 1. mars.
 ?? ?? IMPONERT: Kristin J. Fløystad, Elin Lunde og Malene Huvestad Rødbakk er overveldet. Nå ønsker de at flere skal få se bidragene og har derfor åpnet en utstilling i Kloa ved Arendal- kultur og rådhus. Denne er å se på dagtid til og med 1. mars.
IMPONERT: Kristin J. Fløystad, Elin Lunde og Malene Huvestad Rødbakk er overveldet. Nå ønsker de at flere skal få se bidragene og har derfor åpnet en utstilling i Kloa ved Arendal- kultur og rådhus. Denne er å se på dagtid til og med 1. mars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway