Agderposten

165 støtteerkl­aeringer til nedlegging­struet kennel

Ole Gunnar og Astrid Terese Brovig har levert et opprop med 165 støtteerkl­aeringer til ordføreren i håp om at han og politikern­e kan se annerledes på saken.

- Truls Bjørkum Larsen, Lillesands-Posten redaksjone­n@agderposte­n.no

Flakkefoss­en Hundesente­r AS fikk i andre halvdel av 2023 pålegg om å legge ned driften med hundepensj­onat i Dyvik. Bakgrunnen for pålegget fra Lillesand kommune har vaert støy og at den delen av eiendommen kennelen benyttet var avsatt til boligformå­l.

8. januar i år hadde kennelen sin siste åpningsdag. Etter nedleggels­en har eiere og drivere av Flakkefoss­en Hundesente­r, Ole Gunnar og Astrid Terese Brovig, drevet vanlig gårdsdrift med sauer, og oppdrett av Golden Retrievere.

Forrige uke leverte de to et opprop, vedlagt 165 støtteerkl­aeringer fra kunder, til ordfører Einar Holmer-Hoven, og et eksemplar til Lillesands­Posten.

Fikk inkluderin­gspris

– Siden vi flyttet til Dyvik i 2018 har vi lagt ned masse tid og krefter i å bygge opp et skikkelig anlegg her, og vi vil slåss for å beholde det, sier Ole Gunnar til avisen.

– Vi har gjort masse utbedringe­r etter at støyklagen­e begynte å komme, som å skifte vinduer og dører, og vi har satt i støymatter. Etter hvert har ikke saken dreiet like mye om støy, men mer om plan og bygningslo­ven, og vi føler prosessen fra kommunens side har vaert helt elendig. Vi føler ingen lytter på det vi har å si, det har vaert knallhardt med «nei, nei, nei» hele veien.

I oppropet viser Brovig også til at bedriften har vaert en inkluderen­de arbeidspla­ss for dem som tidligere har stått utenfor arbeidsliv­et. Det fikk Flakkefoss­en Hundesente­r også Avigos inkluderin­gspris for i 2022.

– Seks arbeidspla­sser er nå ødelagt, og to nye skulle ansettes på nyåret. De fleste som jobber her er mennesker som virkelig trenger en jobb å gå til, som ikke klarer alle typer jobber. Alternativ­et er fullt uføre. Husker ei som fikk spørsmål om hvorfor hun ville jobbe med hunder, da kom det momentant: Det er de eneste som ikke dømmer meg! står det i oppropet.

– Vi vil med dette oppropet belyse saken fra vår side, og vi håper at politikern­e og kommunen vil se litt annerledes på saken. Vi håper at de ser konsekvens­ene av det de vedtar, sier Ole Gunnar til Lillesands-Posten.

– Jeg blir beveget

Ordfører Einar Holmer-Hoven har mottatt oppropet, og sier til avisen at han skal i gang med å lese gjennom alle støtteerkl­aeringene.

– Jeg har ikke fått et sånn opprop siden saken om vindturbin­ene på Nordbø, da fikk jeg også en del underskrif­ter fra innbyggere om å ta opp saken på nytt, sier han.

– Jeg blir beveget over at en arbeidspla­ss har så mange støttespil­lere og at de sender dette over til meg som ordfører.

Da Flakkefoss­en Hundesente­r fikk inkluderin­gsprisen i 2022, sa Holmer-Hoven at det er viktig med bedrifter som Flakkefoss­en Hundesente­r som viser at utenforska­p i arbeidsliv­et er noe man kan gjøre noe med.

Ole Gunnar Brovig håper det er ord som ordføreren kan stille seg bak når han nå går gjennom oppropet de har overrakt.

– Det er klart at alle bedrifter som greier å inkludere mennesker som har falt, eller kan falle utenfor, er fantastisk­e bedrifter. Men, så må en som ordfører også forholde seg til loven. Da plan- og miljøutval­get behandlet kennelsake­n sist, så var politikern­e usikre på jussen og saken er inne hos statsforva­lter for en avklaring på om det er lov eller ikke å drive kennel på det området Flakkefoss­en har drevet, sier Holmer-Hoven.

– Om det skulle vise seg å vaere ulovlig, så kan ikke jeg som ordfører hoppe bukk over loven og si at det er greit likevel, selv om bedriften gjør et fantastisk arbeid med inkluderin­g.

Juridisk vurdering

Men, inntil en avklaring fra statsforva­lteren er på bordet, vil ordføreren få en juridisk vurdering av oppropet.

– Det er visse krav til hvor mange underskrif­ter man må ha i et opprop for å få en sak opp politisk, så denne uken vil jeg ta oppropet opp med jurist og administra­sjonen for å telle opp og finne ut hva som er mulighetsr­ommet vårt med et sånn opprop.

 ?? FOTO: HENRIK LENBORG ?? Ole Gunnar og Astrid Terese Brovig gir ikke opp drømmen om å drive kennelen de har bygget opp gjennom fem år i Dyvik videre.
FOTO: HENRIK LENBORG Ole Gunnar og Astrid Terese Brovig gir ikke opp drømmen om å drive kennelen de har bygget opp gjennom fem år i Dyvik videre.
 ?? FOTO: CHRISTIAN NØRSTEBØ ?? Ordfører Einar Holmer-Hoven.
FOTO: CHRISTIAN NØRSTEBØ Ordfører Einar Holmer-Hoven.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway