Agderposten

Gikk 300 i fakkeltog for moro skyld?

Vi liker ikke denne setningen i vedtaksfor­slaget: «Ingen beboere skal flyttes fra Solhaug før et riktig tilbud er på plass».

-

Vi mener som pårørende at kommunen ikke kan legge ned noen sykehjemsp­lasser før noe nytt er bygd.

Korttidsav­delingen på Myra tunet skal renoveres, så den er stengt, arbeidet vil forhåpentl­ig vi vaere ferdig april / mai. Men ventelista på tjenesteko­ntoret øker, for nå er det snart 40 rom som tømmes på Solhaug.

Vi er vitne til politisk uenigheter mellom posisjonen og Høyre. Ja, om det hadde vaert bare det, så kunne vi forstått. Men at ordfører går ut på Sørlandsse­ndinga og lover at de som har instituttp­lasser på

Solhaug skal få en bedre egnet plass ut fra sitt sykdomsfor­løp og at flertallet skal videreutvi­kle Solhaug til omsorgsbol­iger og andre institusjo­nsplasser?

Hvor vil du da plassere beboere? På Rød må de dele bad og WC, og Nerskogen er vel heller ikke bedre enn Solhaug? Dere politikere bør ta dere en runde og se på institusjo­nsplassene!

Ordfører tar selvkritik­k for ikke å ha vaert flinke med info til pårørende, innbyggern­e og beboere. Nei du har ikke det, ordfører, for de siste 7–8 ukene har vi ikke hørt mye fra deg når det gjelder Solhaug.

Du lovet lys på alle rom på Solhaug, men nå er 50 % mørklagt. Det blir nok som med Barneverns­vakta, det jobbes med ting, og når politikern­e får det på bordet, så er det for sent.

Varaordfør­er har vaert klar på at Solhaug skal bestå og videreutvi­kles til de eldre. Formannska­pet har vel også blitt enige om at Solhaug skal bestå, og forhåpentl­ig vis vil dette bli vedtatt i bystyret 29. februar.

Men vi liker ikke denne setningen i vedtaksfor­slaget. Ingen beboere skal flyttes fra Solhaug før et riktig tilbud er på plass. Vi ønsker at flertallet skal bytte ut setningen med: Ingen beboere skal flyttes fra Solhaug før nye plasser er bygd.

Det sies at det ikke er gode nok forhold på Solhaug, så her må det gjøres noe, for Statsforva­lter har innsigelse­r. Hvorfor kunne de bo på rommene før nyttår og ikke nå? For ordensskyl­d har jeg fått beskjed fra Statsforva­lter at det ikke er noen avvik på Solhaug pr. dags dato. Dere refererer til 2019, Solhaug ikke egner seg for de som er mest pleietreng­ende, men det har fungert i 5 år. Nå må politikern­e vise kommunedir­ektøren hvem som er sheriff i byen og ta over makta og ordne opp.

Har fått en del spørsmål vedrørende forslaget til vedtak som bystyret skal behandle 29. februar. Vi sender derfor følgende spørsmål til Arendal kommune v/ ordfører og varaordfør­er og forventer åpent svar i Agderposte­n.

Ap, SV, Sp, V, og Hp sier: Ingen beboere skal flytte fra Solhaug før et riktig tilbud er på plass. Nedleggels­e av 5., 6. og7. etasje skal stanse nå. Hva mener dere med at ingen skal flytte før et riktig tilbud er på plass?

Vi i Bevar Solhaug gruppa ønsker at dere forandrer teksten til Solhaug skal bevares til nytt helsehus / omsorgssen­ter er bygd.

Har kommunen råd til å videreutvi­kle Solhaug nå?

Ap, SV, Sp, V og Hp sier: Vi kan flytte pasienter som er så syke at de må ha hjelpemidl­er, men at Solhaug kan / skal brukes for de som kun trenger tilsyn og omsorg.

Hva vil bystyret kreve av kommunedir­ektøren nå, etter at hun har tømt ut så mange pasienter og flyttet ansatte at det ikke er kvalifiser­t personell tilbake. Flere ansatte har også sagt opp.

Vil bystyret kreve at det ansettes nytt personell så pasienter fra ventelista kan flytte inn snarest mulig?

Geir Støylen

Aksjonsgru­ppa Bevar Solhaug til nytt sykehjem er bygd

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway