Agderposten

De eldste gamle fortjener de beste tomtene

Det kan kanskje vaere fristende for enkelte å bruke denne kremtomten til andre formål, men det vil vaere et svik – og det må ikke skje!

-

Konrad M. Havig var rådmann (nå = kommunedir­ektør) i Arendal i 40 år, fra begynnelse­n av 1930- årene til 1970 årene. Han uttalte ofte at holdningen i kommunen og blant politikern­e i hans tid, og før det, var at «de eldste gamle (med behov for eldreomsor­g) fortjente de beste tomtene. De har slitt for oss i et langt liv og fortjener en verdig avslutning».

Margaretes­tiftelsen, Solhaug

og eldreleili­ghetene i Kuviga fikk kremtomten­e i Arendal – alle med utsikt til Tromøysund, Galtesund og havet med både store og lille Torungen. Solrike tomter med terrasser og verandaer hvor man kunne følge med i årstider, båtlivet på sjøen og mye annet.

De tre «institusjo­nene» ligger side om side, sentralt og lett tilgjengel­ige med busstopp og parkerings­plasser for beboere og besøkende i hyggelige omgivelser med hage, park og utsiktspla­sser.

Trivselen på Solhaug, som det nå gjelder, er viktig for selvfølels­en, først og fremst for beboerne, men også for familie, venner og alle oss andre.

De 3 B-er gjelder også her: Beliggenhe­t, Beliggenhe­t og Beliggenhe­t (+ tilgjengel­ighet).

Solhaug må beholdes som kommunal eldreomsor­g, bygget ivaretas/oppgradere­s og antall sykehjemsp­lasser beholdes, slik som nevnt av Nina Jentoft (Ap) og varaordfør­er Inger Brokka de Ruiter (SV) står for i Agderposte­n 23/2 2024.

Arendal ble i hovedsak styrt av Høyre da ovennevnte tre «institusjo­ner» ble etablert.

Høyre bør nå samarbeide med Ap, SV og resten av posisjonen/flertallet – Sp, Hp og V, om bevaring av Solhaug.

– Det kan kanskje vaere fristende for enkelte å bruke denne kremtomten til andre formål, men det vil vaere et svik – og det må ikke skje!

«Kvaliteten på menneskeli­g fellesskap måles ved den omsorg og respekt den svakeste får». Arne Skouen.

Sim Havig og Sidsel Huvestad

Arendal

 ?? FOTO: VIDAR FLØDE ?? Høyre bør nå samarbeide med Ap, SV og resten av posisjonen/flertallet – Sp, Hp og V, om bevaring av Solhaug, skriver Sim Havig og Sidsel Huvestad.
FOTO: VIDAR FLØDE Høyre bør nå samarbeide med Ap, SV og resten av posisjonen/flertallet – Sp, Hp og V, om bevaring av Solhaug, skriver Sim Havig og Sidsel Huvestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway