Agderposten

Sterk musikk og sterke tekster i jazzklubbe­n

Det er to sterke stemmer som møter hverandre når lyrikeren Gunvor Hofmo blir tonesatt av vokalist og pianist Susanna Wallumrød, sammen med saksofonis­t Harald Lassen.

- Innsendt Sideblikk

Denne artikkelen er ikke skrevet av en journalist i Agderposte­n, og er derfor ikke fri og uavhengig journalist­ikk. Artikkelen er laget av en ekstern bidragsyte­r. Vi har funnet innholdet interessan­t for våre lesere, og publiserer det derfor redigert og tilrettela­gt av redaksjone­n. Det betales ikke honorar for slike artikler.

Tekster med en sterk eksistensi­ell nerve får musikalsk følge av melodiene til en av våre mest anerkjente og kritikerro­ste vokalister, i jazzklubbe­n på torsdag.

Susanna Wallumrød har i 20 år gjort seg sterkt bemerket både her hjemme og i utlandet. Hennes musikk inneholder både unike tolkninger av låter fra så ulike artister som Joni Mitchell, AC/DC, Dolly Parton, Thin Lizzy og Leonard Cohen, samt egne komposisjo­ner. Hun har gitt ut 17 album, som soloartist eller i samarbeid med andre, og har fått strålende anmeldelse­r, ikke bare i Norge, men i store og anerkjente aviser og tidsskrift som The Guardian, Financial Times, Mojo og Uncut. Hennes musikalske produksjon har også blitt anerkjent, blant annet ved tre spellemann­spriser og Radka Toneffs minnepris. Susanna siste arbeid er et samarbeid med Kringkasti­ngsorkeste­ret, som har blitt sluppet i disse dager.

Susanna har turnert både i Europa, Japan, Canada og USA. Hun gjestet Arendal jazzklubb senest for to år siden og trollbandt da en fullsatt sal. Også Canal Street har hatt gleden av å ha henne på plakaten, i 2011. Den gangen, som nå, var det tekstene til Gunvor Hofmo som sto på repertoare­t.

Når Susanna igjen besøker Arendal med «Hofmo-repertoare­t», er det i en helt annen drakt enn med det uttrykket hun presentert­e på plata og fra scenen på Canal Street for 13 år siden. Denne gangen får publikum møte Susanna i duo, sammen med saksofonis­ten Harald Lassen. Lassen har også tidligere gjestet jazzklubbe­n, både med bandet Mopti i 2013 og med eget band i 2018. Den spellemann­prisnomine­rte saksofonis­tens allsidige musikalske tilnaermin­g, hvor jazzen står sentralt, men hvor også andre musikkform­er får boltre seg, kler Susanna Wallumrøds musikk, som hånd i hanske. Sammen på scenen trollbinde­r de publikum i vakkert samspill.

Med tekster av en av etterkrigs­tidens mest betydnings­fulle lyrikere, Gunvor Hofmo, er det et sterkt uttrykk som presentere­s fra jazzklubbe­ns scene. Hofmo, som debuterte med diktsamlin­gen «Det er ingen hverdag mer» i 1946, er sterkt påvirket av krigens hendelser. Hun fikk selv oppleve at krigen rammet henne personlig og det satte sterke spor i hennes tekster. Disse tekstene er det Susanna Wallumrød har satt musikk til og som vil trollbinde de som tar turen til Arendal jazzklubb og kulturhuse­ts Lille Torungen, på skuddårsaf­tenen.

Skrevet av Pål Koren Pedersen og publisert på sideblikk.agderposte­n.no.

 ?? FOTO: MARIUS RINGEN ?? Susanna Wallumrød og Harald Lassen kommer til Arendal jazzklubb torsdag.
FOTO: MARIUS RINGEN Susanna Wallumrød og Harald Lassen kommer til Arendal jazzklubb torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway