Agderposten

To reddet seg ut under kraftig boligbrann

To personer reddet seg ut fra et brennende bolighus i Kystveien i Arendal natt til onsdag. Begge bler sendt til legevakt.

- Jørund Flaa og Øystein Bjerkestra­nd

– De to personene var på utsiden av huset da nødetatene ankom stedet, forteller operasjons­leder Tom Einar Gausdal.

– Det er alltid litt guffent med branner på natta da det ofte er personer i husene. Derfor er det alltid godt når disse blir gjort rede for, påpeker Gausdal.

Politiet meldte om brannen klokken 02.19 natt til onsdag.

– Full fyr i bygningen. Det skal også brenne i to biler på adressen. To personer som var i boligen har kommet seg ut, ble det opplyst.

Det var da ikke fare for spredning, men det brant kraftig i huset. Ifølge brannmanns­kapet på stedet var det en fossilbil og en elbil utenfor huset.

– Vi rykket ut fra Arendal og Eydehavn og totalt var elleve fra brannvesen­et involvert i slukkingen, forteller vaktleder ved 110-sentralen, Kjell Esperås, til Agderposte­n.

Han forteller at huset var overtent da brannvesen­et ankom stedet.

– Vi så raskt at det ikke var sprednings­fare da vi kom frem.

– Måtte personene i huset hjelpes ut?

– De var ute av huset da vi ankom, sier Esperås.

Litt over klokken 06 onsdag morgen var det tre igjen fra brannvesen­et for etterslukk­ing.

Bilder fra brannstede­t viser kraftig brann og stor varmeutvik­ling. Brannvesen­et kjempet mot flammene i flere timer, men det ble raskt klart at huset ikke sto til å redde.

– Ambulanser og politi forlater stedet, brann blir igjen og driver med etterslukk­ing. Huset vil brenne helt ned, og de to bilene er utbrent, meldte operasjons­lederen klokken 03.10.

Fra politiets side gjøres det ikke noe mer med brannen før det kan gjøres kriminalte­kniske undersøkel­ser som kan avdekke brannårsak, forteller operasjons­leder onsdag morgen.

– Det er umulig å si hvor brannen har oppstått på nåvaerende tidspunkt, sier han.

 ?? FOTO: ØYVIND JOHNSEN ?? REDDET SEG UT: To personer ble sendt til legevakt etter kraftig boligbrann i Arendal natt til onsdag.
FOTO: ØYVIND JOHNSEN REDDET SEG UT: To personer ble sendt til legevakt etter kraftig boligbrann i Arendal natt til onsdag.
 ?? FOTO: ØYVIND JOHNSEN ?? ETTERSLUKK­ING: Brannvesen­et jobbet med etterslukk­ing onsdag morgen. Dagslyset viser også de store skadene.
FOTO: ØYVIND JOHNSEN ETTERSLUKK­ING: Brannvesen­et jobbet med etterslukk­ing onsdag morgen. Dagslyset viser også de store skadene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway