Agderposten

Sørfjell IL tar samfunnsan­svar med solidarite­tsfond og gjenbruk

Sørfjell IL har vedtatt å ta et samfunnsan­svar for å gi alle barn og unge en mulighet til å delta i idrettslig aktivitet.

- V/ leder Eivind Hegland og nestleder Steinar Rasmussen Sørfjell IL

For fire år siden fikk vi koronaperi­oden som satt samfunnet vårt i stillstand i nesten to år, og så har vi fått en dyrtid som er svaert belastende økonomisk for altfor mange familier. Det har for mange blitt et valg om hva som det skal spares på i familiebud­sjettet, og da blir ofte fritids- og idrettsakt­iviteter en innsparing­spost.

Sørfjell IL har vedtatt å ta et samfunnsan­svar for å gi alle barn og unge en mulighet til å delta i idrettslig aktivitet. Dette reduserer ulikhetene i samfunnet, forbedrer folkehelse­n og gir barn/unge muligheten til å utvikle mange ferdighete­r og selvtillit.

Vårt idrettslag er definert som et fleridrett­slag og vi arbeider kontinuerl­ig med å etablere forskjelli­ge aktivitete­r. Aktivitete­r som kan gi tilbud til alle barn, unge og voksne i naerområde­t. Sørfjells visjon er at «Alle skal med», og målet er at det skal skapes idretts- og aktivitets­glede for alle og med lik mulighet for deltakelse i idretten.

Vi har nedfelt i Sørfjells interne lover at frivilligh­et, demokrati, lojalitet og likeverd skal prege alt arbeid som foregår i Sørfjell

IL. Vi skal bygge våre aktivitete­r på grunnverdi­ene idrettsgle­de, fellesskap, helse og aerlighet. Vi har som mål å forebygge utenforska­p og sosiale ulikheter. Med det som grunnlag så arbeider vi med å holde kostnadene så lave som mulig for å kunne delta.

Selv om vi har holdt kostnadene for medlemskap lave så er det fremdeles altfor mange familier som sliter økonomisk med at barn og unge kan delta i idrettslig­e aktivitete­r. Derfor har Sørfjell opprettet det vi kaller «Sørfjells Solidarite­tsfond». Et fond som har som formål å forebygge utenforska­p og sosiale ulikheter. Vi ønsker at økonomi ikke skal vaere en barriere for å kunne delta i idrettslig aktivitet i vår klubb.

«Sørfjells Solidarite­tsfond»

skal vaere til hjelp med veiledning og til søknad om økonomisk støtte fra forskjelli­g ordninger. I tillegg vil det vaere mulig å søke fondet vårt om økonomisk støtte der andre ordninger ikke strekker til. Det gjelder medlemskap, deltakelse i cuper/turneringe­r, sosiale samlinger, anskaffels­e av bekledning/utstyr.

Som en del av fondet er vi i startfasen med å etablere en gjenbrukso­rdning for sportslig bekledning/utstyr. I den forbindels­e så oppfordres alle som har mulighet til å donere sportsutst­yr til Sørfjell IL. Dette vil da bli gitt videre gratis til de som måtte trenge det. Dersom du enten trenger eller ønsker å gi bort evt. bytte utstyr/ bekledning så kontakt oss på sportslage­r@sorfjell.no

Barns mulighet til å delta i en eller annen form for fritidsakt­ivitet er svaert viktig for et barns utvikling.

Det skapes kontakter blant barn og unge ved deltakelse i aktivitete­r, og det skapes gode sosiale fellesskap. Opplevelse­r som barn og unge tar med seg videre i livet.

Barrieren for altfor mange barn og unge er at kostnadene for å delta er høye pga. dyre reiser/ turneringe­r, dyrt utstyr etc. Det blir for mange foreldre en utfordring med å få sine barn med på de samme aktivitete­ne pga. at det sliter veldig på familiens økonomi. Økonomi skal ikke vaere til hindre for at barn og unge kan delta i fritidsakt­iviteter, men det er dessverre altfor mange tilfeller av dette.

Idrett er en lønnsom investerin­g for samfunnet. Idretten skaper en god folkehelse, og utenforska­p gir samfunnet langt større kostnader enn det hadde vaert å tilrettele­gge for deltakelse i idretten. Idretten må skape gode sosiale fellesskap der alle er inkludert. Alle skal bli sett og hørt, og alle barn/unge skal ha mulighet til å drive med idrett.

Vi oppfordrer alle til å ta kontakt med oss dersom økonomi er en barriere for at du, ditt barn, noen i din familie eller andre du kjenner kan delta i Sørfjells aktivitete­r. Send en e-post til solidarite­tsfondet@sorfjell.no

 ?? ?? Sørfjell har opprettet det vi kaller «Sørfjells Solidarite­tsfond», skriver leder Eivind Hegland og nestleder Steinar Rasmussen i idrettslag­et.
Sørfjell har opprettet det vi kaller «Sørfjells Solidarite­tsfond», skriver leder Eivind Hegland og nestleder Steinar Rasmussen i idrettslag­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway