Agderposten

Arendal og Froland har fått ny landbrukss­jef

I midten av mai tiltrer Stian Dalen (51) stillingen som ny landbrukss­jef.

- Innsendt Sideblikk Skrevet av Inger Elise Nipedal. Kortet ned av redaksjone­n, men ligger i sin helhet på sideblikk.agderposte­n.no.

Enhetslede­r for byutviklin­g, plan- og byggesak i Arendal kommune, Ola Skei Bekken, er svaert fornøyd med å ha funnet en arvtaker etter Morten Foss. Foss går nå inn i pensjonist­tilvaerels­en etter 30 års tro og god tjeneste.

– Søknadspro­sessen har tatt noe tid, da vi ikke gikk bredt nok ut i første utlysning. Etter andre utlysning hadde vi 21 søkere hvor mange var svaert kvalifiser­te, forteller Bekken.

– Stian er svaert dyktig og engasjert innenfor fagområdet, og kjenner distriktet og de sentrale aktørene godt. Jeg er sikker på at han vil dekke ansvarsomr­ådet på en god måte, og vil vaere en god støtte for gårdbruker­ne i distriktet, sier han.

– Med økt fokus på forsynings­sikkerhet, og viktighete­n av et levende jordbruk, er det sentralt at kommunen tilrettele­gger for et moderne og effektivt jordbruk. I en vekstkommu­ne som Arendal vil landbrukss­jefen også måtte forholde seg til kryssende arealinter­esser i skjaerings­punktet mellom landbruk-, utbyggings-, naturog friluftsin­teresser, saerlig sett i forhold til de pågående satsingene i kommunen, presiserer Bekken.

Den nye landbrukss­jefen kommer fra Austre Moland og er oppvokst og bor på gårdsbruk

Ny landbrukss­jef Stian Dalen sammen med avtroppend­e Morten Foss. Enhetslede­r Ola S. Bekken var ikke til stede da bildet ble tatt.

i Dalen i Austre Moland.

– De siste 16 årene har jeg jobbet i byggesaksa­vdelingen i Arendal kommune. Det har vaert spennende og laererikt, og jeg vil ha mye nytte av erfaringen og kunnskapen jeg har fått herfra i den nye jobben, sier han.

I tillegg til å vaere oppvokst med landbruk har han også gjennomfør­t ett femårig studie ved Norges landbruksh­øgskole. Han har også jobbet som jordog skogbruksk­onsulent i Sirdal kommune i åtte år. Han forteller han hele tiden har fulgt med påog hatt interesse for utviklinge­n i landbruket.

– Jeg gleder meg til å bidra til at baerekraft­ig og aktiv drift av jordbruksa­realene så disse kan fortsette og videreutvi­kles. Rekrutteri­ngen innenfor grovforfor­brukende bruksenhet­er er saerlig viktig i vår kommune, presiserer han.

– I starten skal jeg jobbe med en jordvernpl­an. Målet er at jordvernin­teresse kan tas hensyn til i størst mulig grad i kommunens overordned­e planverk, sier den nyansatte landbrukss­jefen.

I Arendal er det 816 landbrukse­iendommer med skog og jordbruksa­realer. 110 brukere driver aktivt landbruk.

Kommunen har 19.322 dekar jordbruksa­real, og dette utgjør 7,2 prosent av landareale­t i Arendal.

I kommunen er det ca. 1.000 voksne sauer, 440 ammekuer, 380 melkekuer og over 30.000 høner, pluss et par tusen bikuber. I tillegg til å ha ansvar for landbruket i Arendal har altså landbrukss­jefene også ansvar for landbruket i Froland, i størrelse på om lag 7.000 dekar.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway