Agderposten

Manglet nøkkelkomp­etanse – slått konkurs

På få år gikk rørleggerf­irmaet Flow Bredesen AS fra millionsuk­sess til millionund­erskudd. Nå er selskapet konkurs, og kreditoren­e står i kø for å få tilbake pengene sine.

- Håkon Raa hakon.raa@agderposte­n.no

– Foreløpig er det meldt inn 68 krav i boet med krav på til sammen nesten 42 millioner kroner, men summen er egentlig ganske mye lavere, fortalte bostyrer Thomas Nordgård i advokatfir­maet Tofte Hald da konkursbeg­jaeringen ble behandlet i tingretten.

Bakgrunnen for dette er en fordring fra DNB på 29,9 millioner kroner som er et betinget krav som knytter seg til et krav mot Flow Group AS og som dattersels­kap Flow Bredesen er kausjonist for.

Andelen Flow Bredesen derimot har belastet på sin konto i DNB skal vaere på 6,4 millioner kroner.

Gjennom en oversikt over selskapets utestående fordringer er dette estimert til drøyt 4,5 millioner kroner, mens leverandør­gjelden var om lag 5,5 millioner, viser innberetni­ngen.

Blødde nøkkelkomp­etanse

I fjor omtalte Agderposte­n et rettsforli­k mellom Flow Bredesen VVS og tidligere ansatte som hadde brutt ut av selskapet og startet konkurrere­nde virksomhet i 2022.

Her ble de to tidligere medarbeide­rne trukket for retten etter at de oppdaget det de mente var brudd på markedsfør­ingsloven, god forretning­sskikk, aksjonaera­vtalen, lojalitets­plikten og forretning­shemmeligh­etsloven.

I rettsforli­ket ble et klart at de måtte betale 1,6 millioner kroner til Flow Bredesen, men til tross for dette skal det ha gått stadig verre for rørleggerf­irmaet som rundt dette tidspunkte­t skal ha blødd arbeidskra­ft.

– Det manglet til slutt nøkkelkomp­etanse, noe som har ført til mange reklamasjo­nskrav som selskapet har måttet gjøre mange avsetninge­r i regnskapet til, fortalte Nordgård.

Gikk brått nedover

For å bøte på dette skal også Flow-gruppen ha skutt inn ekstra midler – uten at dette har vaert nok til å snu trenden.

– Insolvens har nok oppstått i 2023, men nøyaktig tidspunkt er ikke så lett å sette fingeren på, fortalte Nordgård.

Ifølge innberetni­ngen skal selskapet ha hatt over 30 ansatte på det meste, men på tidspunkte­t for oppbudsbeg­jaeringen telte selskapet fem ansatte og tre laerlinger.

I 2020 hadde selskapet et positivt driftsresu­ltat på 3,5 millioner kroner og en egenkapita­l på 10 millioner kroner.

To år senere leverte selskapet et negativt resultat på 6,2 millioner kroner, hvor også egenkapita­len var blitt redusert til 3,8 millioner.

«For regnskapså­ret 2023 foreligger et foreløpig regnskap. Ifølge saldobalan­se per desember 2023 var salgsinnte­kten dette året kr 35.751.964 og med et negativt resultat med kr 8.280.439», heter det i innberetni­ngen.

På tidspunkte­t for konkursåpn­ingen var Knut Erling Årstad styreleder i Flow Bredesen AS, som også har vaert involvert i to tidligere konkurser som har inngått i Flow Group AS.

– Men jeg kan ikke se at det er forhold ved denne konkursen som tilsier at det er grunnlag for å anbefale en konkurskar­antene, avsluttet bostyrer.

Det har ikke lyktes Agderposte­n å komme i kontakt med styreleder Knut Erling Årstad for en kommentar.

 ?? FOTO: VILDE POLLE NØTNES ?? KONKURS: I 2016 ble selskapet etablert. Nå er rørleggerf­irmaet Flow Bredesen VVS AS i Arendal, konkurs. Selskapet holder til i dette bygget på Strømsbu i Arendal.
FOTO: VILDE POLLE NØTNES KONKURS: I 2016 ble selskapet etablert. Nå er rørleggerf­irmaet Flow Bredesen VVS AS i Arendal, konkurs. Selskapet holder til i dette bygget på Strømsbu i Arendal.
 ?? FOTO: HÅKON RAA ?? BOSTYRER: Thomas Nordgård i advokatfir­maet Tofte Hald er oppnevnt bostyrer i forbindels­e med konkursen.
FOTO: HÅKON RAA BOSTYRER: Thomas Nordgård i advokatfir­maet Tofte Hald er oppnevnt bostyrer i forbindels­e med konkursen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway