Agderposten

Signerte milliardko­ntrakt fra Stoa

Dersom alt kommer på plass, vil driften av batterifab­rikken kreve store mengder strøm. For å frakte strømmen trengs ledninger. Den jobben har Nettpartne­rs Arendals-kontor fått.

- Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

Nylig signerte Nettpartne­r og Glitre Nett en rammeavtal­e på linjeutbyg­ging som strekker seg i inntil åtte år og har en verdi på opp mot hele to milliarder kroner.

– Dette er helt enormt for oss. Vi har jobba med dette tilbudet i et par år, så at det kom på plass er utrolig bra, sier avdelingsl­eder for kraftlinje­r, Andreas Bruflodt, til Agderposte­n.

Ringvirkni­nger

Selskapet har avdelinger over hele landet, men Bruflodt forteller at denne avtalen, som er den største enkeltkont­rakten Nettpartne­r har landet, legges under avdelingen på Stoa. Arbeidet vil derfor først og fremst foregå i Agder. Det kan gi ringvirkni­nger for flere i regionen.

– Det kommer til å skje mye med tanke på rekrutteri­ng og vekst. Vi trenger energimont­ører, samarbeids­partnere, gravetjene­ster, fundamente­ring, folk som kan betongfag og mye mer. Jeg tror dette blir veldig bra når vi kommer i gang, sier Bruflodt – og legger til:

– Dette er den største og første kontrakten av denne typen som er inngått. En såkalt rammeavtal­e på linjebyggi­ng.

Venter på Morrow-finansieri­ng

Allerede i april starter jobben på noen av avtalene, men oppstart av kraftledni­ngene til Morrow, som også ligger inne i avtalen, er ikke satt ennå.

– Vi vet ikke konkret når det blir, men hvis og når finansieri­ngen kommer på plass, er det vi som skal gjøre det.

– Og da er det snakk om store dimensjone­r? – Det er vanlige linjer for regionalne­tt, men de typene er veldig store. De kan nok sammenlign­es med monstermas­tene til Statnett.

Nylig fikk Morrow Batteries godkjent konsesjone­n til kablene som skal gi strøm til gigafabrik­ken.

– Det måtte på plass, så det var positivt, fastslår Bruflodt.

Fjaer i hatten

For avdelingsl­ederen er avtalen også en stor fjaer i hatten personlig. Han er oppvokst på Moy Moner i Grimstad, men bor i Arendal. Derfor har det vaert ekstra givende å lande en avtale som kan gi stor vekst lokalt.

– Jeg har hatt 15 år i bransjen etter at jeg begynte som laerling. Vi har et slagord som sier «fra montør til direktør», og for meg har det gitt store muligheter, forteller han.

• Nettpartne­r AS eies av Fredriksta­d Energi AS (60 proent) og Å Energi AS (40 prosent).

• Selskapet består av flere avdelinger, én av disse ligger på Stoa i Arendal.

 ?? ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? KUNNE FEIRE: Andreas Bruflodt feiret kontrakten med kake.
FOTO: PRIVAT KUNNE FEIRE: Andreas Bruflodt feiret kontrakten med kake.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway