Agderposten

Arbeiderpa­rtiet har malt seg inn i et hjørne

Selv tidlig i denne bystyreper­iode sliter ordføreren med å forklare egne vedtak, og det virker å vaere full forvirring rundt hva posisjonen egentlig har ment.

- Nina Roland, Linda Øygarden, Benedikte Nilsen Glommen Arendal Høyre

Aldri før har vel uttrykket «male seg inn i et hjørne» passet bedre i lokalpolit­ikken i Arendal. En ting er at sentrale valgløfter forsvinner for Arbeiderpa­rtiet allerede i første budsjett. Akkurat det er kanskje ikke så unikt i politikken. Men det å starte prosesser før kommunen er klar for det, er mer unikt i politisk sammenheng.

Selv tidlig i denne bystyreper­iode sliter ordføreren med å forklare egne vedtak, og det virker å vaere full forvirring rundt hva posisjonen egentlig har ment. Innbyggern­e leser om krangel og uenighet mellom posisjonen og kommunedir­ektøren. Man sitter jo igjen med et inntrykk av at posisjonen og Arbeiderpa­rtiet (AP) ikke er helt med på hva konsekvens­en av egne vedtak er.

Det tar tid å bygge et nytt sykehjem, la det ikke vaere noen tvil om det! Men dette ble tross alt vedtatt i 2018. Første spadetaket er ennå ikke satt. AP har hatt makten i Arendal i årene etter vedtaket. De har ledet styret i Arendal Eiendom KF. Eldrebølge­n har vaert varslet lenge! Vi har vaert klar over behovet for nye sykehjemsp­lasser, et behov som gradvis har vokst. Men det har ikke blitt bygd en eneste ny sykehjemsp­lass de siste 10 årene.

Arendal vil få et stort behov for boliger knyttet til batterisat­singen. AP har selv erkjent dette behovet, saerlig nå i forbindels­e med Mørfjaer-feltet. De har også påpekt viktighete­n av å raskt avklare bruken av den gamle brannstasj­onstomta på grunn av kommunens boligbehov. Problemet er bare at ord og handling ikke står i stil. Først gikk de imot boligfelte­t på Mørfjaer og de har vaert i fremste rekke for å bremse prosjekter som f.eks. His, Kokkeplass­en og Pusnes.

Man har malt seg inn i et hjørne når man etterlyser flere boliger uten å tilrettele­gge godt nok for det. Bystyret har gjort vedtak om at kommunen skal satse på rimeligere boliger i samarbeid med private aktører. For at denne strategien skal lykkes, er det avgjørende at kommunen i større grad viser forutsigba­rhet enn det som har vaert tilfelle i flere konkrete prosjekter den siste tiden!

Det er et faktum at partiet som innehar makten også har ansvaret for resultaten­e. AP har hatt for vane å legge skylden på andre, spesielt Høyre, når ting ikke går som planlagt.

Kommunens stramme økonomiske situasjon nødvendigg­jør

en grundig vurdering av hvordan ting organisere­s. Kommunedir­ektøren har varslet at det denne våren vil bli lagt fram en sak med omfattende fremtidsan­alyser rundt dette. Imidlertid ser det ut til at AP ikke ønsker å vente på disse analysene. De krever stadig at opposisjon­en sier hva vi ønsker allerede nå. Imidlertid virker dette ikke å vaere i tråd med egen tilnaermin­g i saken. De har selv varslet at de vil legge ned noen ungdomssko­ler, men er selv ikke villige til å oppgi hvilke skoler det gjelder. Her møter de seg selv i døren!

Det mest fornuftige vil vaere å styrke de delene av kommunen hvor behovet vil vaert sterkt stigende i fremtiden og ikke motsatt. Slik maler man seg lett inn i et hjørne!

Det prates mye om batterisat­singen i Arendal. Vi ser alle de unike muligheter som åpner seg for oss om dette lykkes, det er vi alle enige om. Likevel må vi vaere forsiktige med å legge alle eggene i kurven samtidig.

Flyttingen av renovasjon­sanlegget vil selvfølgel­ig vaere nødvendig om Morrow blir som planlagt. Men det å ta forhastede beslutning­er før vi har sikker kunnskap, kan lett bli å male seg inn i et hjørne.

 ?? FOTO: INNSENDT ?? Man sitter jo igjen med et inntrykk av at posisjonen og Arbeiderpa­rtiet ikke er helt med på hva konsekvens­en av egne vedtak er, skriver Nina Roland (f.v.), Linda Dagestad Øygarden og Benedikte Nilsen Glommen (Arendal Høyre).
FOTO: INNSENDT Man sitter jo igjen med et inntrykk av at posisjonen og Arbeiderpa­rtiet ikke er helt med på hva konsekvens­en av egne vedtak er, skriver Nina Roland (f.v.), Linda Dagestad Øygarden og Benedikte Nilsen Glommen (Arendal Høyre).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway