Agderposten

Jeg føler at Per Johnsen blir gjort til syndebukk i aksjekjøps­saken

Grunnen til at jeg i bryr meg er at jeg føler at Per Johnsen blir stående som syndebukk, mens ordfører Nordli og kommunen fraskriver seg sitt ansvar.

- Harald N. Thygesen His, Arendal

«Gir kommunen skylden for bomkjøp i Morrow». Dette er overskrift­en på et av innleggene i Agderposte­n 27.2.2024. Uttalelsen kommer fra lederen i Arendal Naeringsse­lskap, Per Johnsen. Bakgrunnen for det hele er selvfølgel­ig den heller dårlige investerin­gen Arendal kommune gjorde ved kjøp av aksjer for 10 mill. kroner i Morrow Batterifab­rikk.

Per Johnsen sier at ” … at aksjekjøpe­t var en tydelig bestilling fra Arendal kommune”. Dette er en påstand ordfører Robert Nordli er helt uenig i.

Da jeg leste dette mente jeg å huske å ha lest noe om saken i Agderposte­n for ikke lenge siden, og at jeg den gang forsto det slik at ordføreren faktisk var involvert i beslutning­en.

Ved å søke på nettet fant jeg en artikkel under overskrift­en: Agderposte­n avslører: Dette skjedde før omstridt aksjekjøp i Morrow. (Agderposte­n 25.1.2024).

Det hele begynte allerede i 2021, og opphavet var davaerende kommunedir­ektør Harald Danielsen, som hadde fått en henvendels­e/invitasjon fra Morrow. Dette presentert­e han for en referanseg­ruppe bestående av ordfører Nordli, davaerende varaordfør­er Terje Eikin, Geir F. Sissener (H), og Ingebjørg Godskesen (P). Her vises det til et saksnr. 20/21, og det fremgår at det ble enighet blant de tilstedeva­erende om å investere 10.mill. kroner i aksjer i batterifab­rikken.

I nevnte innlegg i Agderposte­n bekrefter både Sissener og Godskesen at det var full enighet om dette i gruppen.

Ordfører Nordli hevder i samme innlegg at formannska­pet ble orientert om dette, men ingen i formannska­pet kan huske å ha fått denne informasjo­nen.

Grunnen til at jeg i det hele tatt bryr meg er at jeg (basert på forannevnt­e artikkel i Agderposte­n 25. januar medfører riktighet) føler at Per Johnsen blir stående som syndebukk, men ordfører Nordli og kommunen fraskriver seg sitt ansvar.

Jeg anbefaler de som måtte vaere interesser­t å gå inn på nettet og søke opp innlegget i Agderposte­n 25.1.2024 under søkeordet som nevnt foran.

His, 27. februar 2024

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway