Agderposten

I avtalen kan det skjule seg noe som kan vaere ubehagelig for Å Energi

Å Energi nekter å vaere åpne om hvilke avtalevilk­år de har gitt Morrow Batteries – Det åpner for spekulasjo­ner om Morrow kan videreselg­e kraft til full markedspri­s.

- Yngve Werner Monrad Tvedestran­d

Jeg har bedt Å Energi om å få opplyst om vilkårene i kraftavtal­en selskapet har gitt Morrow. Det nekter det offentlige eide selskapet å gjøre, til tross for at Morrow nå er å regne som naermest et dattersels­kap. Dermed ønsker Å Energi dessverre å skjule hvor gunstig strømavtal­e de kan ha gitt Morrow.

Det er beklagelig at de ønsker å praktisere slik hemmeligho­ld. Statkraft var på sin side åpne om den meget gunstige avtalen de inngikk med Deutsche Bahn til sammenlign­ing. Å Energi ønsker tvert imot å hindre offentligh­eten å få vite til hvilken pris Morrow kan kjøpe strømmen for og hvor mye kraft selskapet kan ta ut.

I denne avtalen kan det skjule seg noe som kan vaere saerdeles ubehagelig for styret i Å Energi. Det er nemlig ikke utenkelig at Morrow har fått inn i avtalen at kraft de ikke selv bruker, kan de allikevel ta ut og videreselg­e til markedspri­s.

Slike avtaler er ikke nødvendigv­is uvanlige for den kraftkreve­nde industrien. Tanken bak er at kraftselsk­apet får en fast inntekt, mens produsente­n kan selge strøm de ikke selv bruker ved driftsstan­s over kortere perioder. Da blir det mindre behov for permitteri­nger som igjen styrker bedriften og gjør dem til sikre betalere.

Morrow ser imidlertid ut til å bli noe helt annet. Da selskapet var etablert, ble det uttalt at fabrikken skulle etter planen vaere ferdig utbygd i 2026 og kreve minimum 315 MW strøm. Til sammenlign­ing så er et småkraftve­rk definert som produsent av under 10 MW i året. Det skulle bli produsert 700 000 bilbatteri­er i året på Morrow og vaere arbeidspla­ssen til rundt 2.500 personer.

Nå vet vi at dette er langt unna realiteten. Morrow har ingen kunder, ingen batterivei og mangler kapital. Selv planen om bilbatteri­er er til og med lagt i en skuff, har ledelsen i Morrow bekreftet.

Det store spørsmålet som Å Energi nekter å svare på, er da om Morrow allikevel kan ta ut de 315 MW i strøm og videreselg­e det store overskudde­t til full markedspri­s når kraftforbi­ndelsen er på plass? Agderposte­n meldte nylig at denne konsesjone­n nå er gått gjennom. Det kan i så fall bety at Morrow kan få langt større fortjenest­e på strømsalg enn på de planlagte stasjonaer­e batteriene som vi ennå ikke vet om blir produsert engang.

Taperne vil i så fall bli innbyggern­e i Å Energi kommunene. Dette fordi det vil bli mindre til utbytte og dermed enda strammere kommunebud­sjetter. Jeg håper at politikern­e vil reagere og kreve at avtalen offentligg­jøres.

https://www.elbil24.no/nyheter/norsk-batterifab­rikk-skalprodus­ere-700000-elbilbatte­rier-i-aret/74182578 https://www.nettavisen.no/okonomi/kjempeavta­le-for-tyskgigant-skal-betale-miniprisfo­r-norsk-strom/s/5-95-599060

 ?? FOTO: KARI MARGRETHE SABRO ?? Morrow kan få langt større fortjenest­e på strømsalg enn på de planlagte stasjonaer­e batteriene som vi ennå ikke vet om blir produsert, skriver Yngve Werner Monrad.
FOTO: KARI MARGRETHE SABRO Morrow kan få langt større fortjenest­e på strømsalg enn på de planlagte stasjonaer­e batteriene som vi ennå ikke vet om blir produsert, skriver Yngve Werner Monrad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway