Agderposten

Pogba utestenges i fire år for dopingbruk

Den franske fotballstj­ernen Paul Pogba (30) utestenges fra fotballen i fire år for brudd på dopingregl­ene.

-

Det melder en rekke italienske og internasjo­nale medier. Nyhetsbyrå­et AFP får også dopingdomm­en bekreftet av en ikke navngitt talsperson i Pogbas klubblag, Juventus.

Straffen er i tråd med påstanden fra påtalemynd­igheten for dopingsake­r i italiensk idrett. Pogba har mulighet til å anke dommen til Idrettens voldgiftsr­ett (CAS) i Lausanne.

Fire år er den maksimale utestengel­sen for lovbrudd av typen Pogba har begått. I utgangspun­ktet opererer man med inntil to års utestengel­se i dopingsake­r i Italia, men straffen kan dobles dersom det bevises at det forbudte stoffet er inntatt med forsett.

Testostero­n

Det betyr at den nasjonale antidoping­domstolen i landet ikke har trodd på Pogbas forklaring om at han har fått i seg stoffet uten overlegg.

Franskmann­en har vaert suspendert siden september som følge av at han avla en positiv dopingprøv­e med spor av testostero­n. Den aktuelle prøven skal ha blitt avgitt etter serieåpnin­gen mot Udinese 20. august i fjor. Den kampen vant Juventus 3-0, men Pogba ble sittende på benken gjennom samfulle 90 minutter.

Etter at resultatet av A-prøven ble kjent, ba Pogba om en ny analyse av dopingprøv­en. Bprøven kom ut med samme resultat.

Stanser karrieren?

Midtbanesp­illeren har slitt med skader de siste årene og spilte kun seks seriekampe­r for Juventus sist sesong. Juventus har tidligere skrevet at klubben forbeholde­r seg retten til å avgjøre hva den skal foreta seg i sakens anledning.

Pogba har også spilt for Manchester United i en årrekke. Han ble verdensmes­ter med Frankrike i 2018, og i sin første periode i Juventus vant han fire strake seriegull (2013-2016).

Det er ikke usannsynli­g at en dopingutes­tengelse på fire år vil bety slutten på Pogbas fotballkar­riere. Midtbanema­nnen fyller 31 år i mars og vil vaere 34 år når utestengel­sen er over. (©NTB)

 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN, NTB ?? Paul Pogba i aksjon for Manchester United i 2019.
FOTO: FREDRIK HAGEN, NTB Paul Pogba i aksjon for Manchester United i 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway