Agderposten

– Var ikke skarpe nok i vårt defensive spill

ØIF Arendal tapte viktige poeng i kampen om medalje da de onsdag gikk på et overrasken­de 36-37-tap mot åttendepla­sserte Bergen Håndball.

- Marius Gundersen marius.gundersen @agderposte­n.no

Dermed har denne sesongs Vestlands-turer til Bergen vaert begredelig­e rent poengmessi­g. Det er ikke mer enn fire måneder siden Heine Jensens gutter gikk på et pinlig 33-36-tap mot bunnlaget Viking TIF.

ØIF-spillerne var endelig tilbake etter en to ukers kamppause, der de blant annet hadde vaert nødt til å følge Final8fest­en fra sidelinjen i Sør Amfi.

Og rødtrøyene fikk det tungt i det som var en fartsfylt kamp mot Bergen.

Lagene fulgte hverandre gjennom hele kampen, men det endte til slutt med at ØIF gikk på et overrasken­de 36-37tap borte mot Bergen.

– Det bølger fram og tilbake, men vi klarer dessverre ikke å få vippet kampen over til vår fordel, sier ØIF-trener Heine Jensen til Agderposte­n like etter kampslutt.

Viktig kamp på søndag

Han gleder seg over at laget hans klarte å score 36 mål, men er klar på at det vanligvis skal holde til seier.

– Vi lager masse mål, men vi var ikke skarpe nok i vårt defensive spill. Det skal vi hjem å få kikket på, så skal vi finne tilbake til det som har funket veldig bra for oss denne sesongen, sier dansken.

Allerede søndag venter det en ny tøff bortekamp. Da er det Naerbø som står på motsatt banehalvde­l.

– Guttene skal få lov til å vaere skuffet over dagens kamp, men fra i morgen av så må vi begynne å tenke på kampen mot Naerbø. Det er en

SCORET TI:

viktig kamp, forteller ØIF-treneren.

Fartsfylt åpning

Det var en målrik åpning på kampen i Framohalle­n og begge lag fulgte hverandre i starten av kampen.

Halvveis inn i førsteomga­ngen sørget derimot Leif-Erik Brenne for at hjemmelage­t gikk opp i en 10-8-ledelse.

Snudde kampen

Tomålslede­lsen skulle ikke vare lenge og på kun tre minutter snudde ØIF det til 12– 11.

ØIF fikk bedre grep over kampen nå og gikk etter hvert opp i en tremålsled­else.

Arendalitt­ene rotet bort ledelsen like før pause og dermed fikk lagene til pause på stillingen 17–17.

ØIF startet den andre omgangen svakt og lå under med fire mål drøyt ti minutter ut i omgangen.

Da valgte ØIF-trenerne, Luka Panza og Jensen, å ta timeout.

Og timeouten så virkelig ut til å hjelpe, for kun fem minutter senere sørget Dagur Gautason for at Bergens ledelse var innhentet da han satte inn sin sjuende scoring i kampen.

Men igjen så skulle kampen skifte karakter, for hjemmelage­t hevet seg igjen og gikk etter hvert opp i nok en tremålsled­else.

Spennende sluttminut­ter

Det ble noen nervepirre­nde sluttminut­ter, men ØIF klarte ikke å hente opp Bergens ledelse og dermed endte det til slutt med et 36–37-tap for ØIF.

Håndball:

Eliteserie­n, menn

Bergen - ØIF Arendal 37–36 (17–17)

Framohalle­n

Dommere: Leif André Sundet, Eskil Ahn Braseth Utvisninge­r: Bergen: 6 x 2min. ØIF: 3 x 2min. Kamputvikl­ing (hvert 5. min): 4-3, 6-7, 10-8, 12-13, 13-16, 17-17, 20–19, 24–21, 26–26, 30–28, 33–33, 37–36.

ØIFs lag og målscorere:

Kristijan Jurisic, Ivan Eres, Adrian Gjeisklid Evensen, Josip Vidovic 2, Mario Matic 3, Sondre Gjerdalen 3, Dagur Gautason 10, Jørg William Fiala Gjermundne­s, Birk Hermann Inselseth, Mathias Rohde Larson 10, Aksel Andre Strupstad 2, Sebastian Løvlie Simonsen, Sander Løvlie Simonsen 6.

Dermed taper arendalitt­ene viktige poeng i medaljekam­pen mot Drammen, som vant sin kamp mot Viking onsdag og med det passerte ØIF på tabellen.

– Det tenker jeg ikke noe saerlig på. Vi tar én kamp av gangen, svarer Jensen på spørsmål angående tabellposi­sjonen.

?? FOTO: THOMAS S. THORSEN ?? Mathias Larson scoret ti mål mot Bergen, men det var ikke nok for et ØIF-lag som gikk på et noe overrasken­de tap.