Agderposten

Flere våte døgn i vente

Vind og regn og våte klaer var hovedingre­diensene for gårsdagen på Sørlandet. Meteorolog­en må se langt fremover i vaervarsel­et før det kommer oppholdsda­ger, og vurderer flere varevarsel for inngangen til helgen.

- Grete Helgebø grete.helgebo@agderposte­n.no

Vind fra sør gir til dels stiv kuling på kysten, og når det avtar utover dagen er det vest-egdene som først får kjenne lettelsene i vaeret.

Meteorolog­isk institutt har allerede sendt ut gult farevarsel for kuling langs kysten. Farevarsel­et kommer som følge av vindkast opp til 15 meter i sekundet, og faren er ventet å avta torsdag ettermidda­g.

– Nedbør og vind er på det kraftigste torsdag morgen, men totalt sett kan det komme mye nedbør i løpet av de neste dagene, sier vakthavend­e meteorolog Siri

Vurderer farevarsel

Wiberg.

Hun melder om noen små opphold i regnvaeret, blant annet fredag kveld og lørdag formiddag. Foruten det skal regnet bøtte ned, sammen med en østlig kuling gjennom helgen.

– Det blir våte dager med litt pauser innimellom. Torsdag kan det komme fra 30–50 millimeter, og fredag blir det litt mindre. Mellom 20 og 30 centimeter. Totalt sett ganske mye, sier Wiberg.

Hun vurderer derfor om det skal sendes ut et nytt farevarsel for vannmengde­ne i løpet av fredagen.

– Det er i grenseland, egentlig litt i underkant av kriteriene for farevarsel. Men det kan også vaere lurt å advare litt, det ligger fortsatt en del is og snø som kan tette igjen og skape vannmengde­r, sier meteorolog­en.

For sørlending­er som er lystne på snø og is inn mot helgen, melder Wiberg at man må opp i 500–700 meters høyde over havet, for at regnet skal bli erstattet av snø.

Et stykke unna sol

Og sola kan sørlending­ene se ganske langt etter.

– Rundt onsdag neste uke kommer et høytrykk naermere Sør-Norge. Det skyver unna nedbøren. Når det gjelder skydekket kan jeg ikke love noe, men det ser i hvert fall ut til å bli opphold – etter noen ganske våte døgn, opplyser Wiberg.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? VANN, VANN OG VANN: Det blir vått både torsdag, fredag, lørdag og søndag. Bildet er tatt da store nedbørsmen­gder preget Agder i november.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N VANN, VANN OG VANN: Det blir vått både torsdag, fredag, lørdag og søndag. Bildet er tatt da store nedbørsmen­gder preget Agder i november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway