Agderposten

Wisting og Thea fra Risør kommer tilbake som påskekrim

Krimserien «Wisting», som tar utgangspun­kt i Jørn Lier Horsts populaere politikara­kter, er snart tilbake med fjerde sesong. I år vil serien gå som påskekrim. Risør-skuespille­r

-

Premieren er 24. mars, som er palmesønda­g. Alle de fire episodene i sesongen slippes denne dagen.

– Når vi endelig skal lansere en ny sesong er det også på plass at vi viser den i påsken, da nordmenn sulter etter en god påskekrim, sier programdir­ektør i Viaplay, Anine Johansen.

Skrevet til serien

Handlingen starter en sommerkvel­d som virker idyllisk. Men morgenen etter blir en hotellansa­tt funnet drept, og en seksåring er forsvunnet. Faren hans spilles av Rupert Evans, kjent fra blant annet «Charmed» og «Bridgerton» og The Man in the High Castle. Svenske Henrik Georgsson, som blant annet står bak den populaere serien «Broen», har regissert sesongen.

Dette er også den første sesongen i serien som ikke tar utgangspun­kt i en av Jørn Lier Horst krimromane­r, men er skrevet til serien.

– Jeg synes Wisting har elementene en god krimserie skal ha. Det handler om mer enn å bare fange skurkene, men viser også livet utenfor etterforsk­ningen, som ikke alltid går opp med suksessfak­toren som ligger å løse en sak, sier Sven Nordin, som gestalter Larvikette­rforskeren.

Det er fra før bekreftet at det også kommer en femte sesong av «Wisting». Den tar utgangspun­kt i Jørn Lier Horsts bok «Sak 1569». Det er foreløpig ikke bekreftet når den har premiere.

På rolleliste­n i fjerden sesong finner vi også kjente skuespille­re som Mads Ousdal, Thea Green Lundberg, Andrea Braein Hovig, Mads Sjøgård Pettersen, Evelyn Rasmussen Osazuva, Lars Berge og Ellen Bendu, skriver Viaplay på sine nettsider.

Thea Green Lundberg bor i

Risør, og spiller VG-journalist og hovedperso­nens datter. (©NTB)

 ?? ?? KRIMJOURNA­LIST: Thea Green Lundberg spiller VG-journalist­en Line Wisting i krimserien «Wisting».
FOTO: JULIE NAGELSTAD/Viaplay
KRIMJOURNA­LIST: Thea Green Lundberg spiller VG-journalist­en Line Wisting i krimserien «Wisting». FOTO: JULIE NAGELSTAD/Viaplay
 ?? ?? Rupert Evans spiller i den nye sesongen av Wisting. Her er han sammen med Joanne Froggatt (t.v.) og Celia Imrie under BAFTA-gallaen tidligere denne måneden. Foto: Millie Turner / AP / NTB
Rupert Evans spiller i den nye sesongen av Wisting. Her er han sammen med Joanne Froggatt (t.v.) og Celia Imrie under BAFTA-gallaen tidligere denne måneden. Foto: Millie Turner / AP / NTB
 ?? ?? Sven Nordin er tilbake i fjerde sesong av «Wisting» i påsken. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Sven Nordin er tilbake i fjerde sesong av «Wisting» i påsken. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway