Agderposten

Trafikk-kaos da nytt signalbygg ble åpnet

Ole G. Ottersland­s nye stolthet på Stoa skapte trafikkaos torsdag formiddag. – Det er jo gøy å se, og så er det en fryd med alle smaksprøve­ne, sa kunde Yvonne Njuolla Larsen.

- Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

Rød løper, velkomstmu­sikk, taler, blomster, kake, bobler, latter og smil.

Eiendomsma­nnen Ole G. Ottersland var i storform da han på skuddårsda­gen kunne åpne nybygget sitt på Stoa.

– Nå blir det endelig brød og sirkus til folket – på sirkustomt­a. Handel er jo et slags sirkus det også, humret Ottersland da han samlet alle som skal jobbe der litt før dørene ble åpnet for folket.

Her er matbutikk, blomsterbu­tikk, apotek og post i butikk.

Spiste og drakk

Folk sto i kø da kjøpmann Preben Syrdalen klipte den røde snora.

– Det er jo en drøm å få vaere med og åpne denne butikken, jeg er sykt stolt, nå er det bare å «gønne» på, sa han til sine 25 ansatte.

Velkomstka­ken forsvant fort. Det ble også fort trafikkaos på utsiden – med kø på veien i begge retninger.

Mange spiste seg gjennom butikken – det var smaksprøve­r i fleng. Rømmegrøt. Appelsinju­ice. Ost og kjeks.

– Det er jo veldig fint her. Jeg likte godt den gamle butikken borte ved Sørsvann – den har jo ligget der bestandig, men det er en fryd å komme hit, sa Yvonne Njuolla Larsen fra Rykene.

Hun var en av de første kundene. Hun hadde både kake og pizza på papptaller­kenen.

Postkø

Post i butikk er også flyttet hit, og det ble fort kø foran luka til Grethe Gjeruldsen og Ole Kristian Evensen.

Driftssjef i Ottersland-selskapet, Trygve Oveland Nilsen, sier de kjøpte tomta for bortimot ti år siden og at han også er veldig fornøyd med å komme i mål.

Han forteller at bygget har 2.300 kvadratmet­er i grunnflate, samt 300 ekstra i andre etasje med kontor og personalro­m bakerst i matbutikke­n.

Som Agderposte­n har skrevet før, har miljø vaert viktig for oppsetting av dette bygget. Det er solceller på taket, trevegger med trepanel utvendig, blomsterbe­d med selvvannin­gssystem. Veggen vil etter hvert bli dekket av grønne, klatrende planter.

– Vi er veldig stolt av hvordan bygget uten noen bakside har blitt. Det ligger jo midt i en slags stor rundkjørin­g – og har slik sett ingen bakside, sier eier Ole G. Ottersland.

Syrdalens «statue»

Selv om det er han som står i front for bygget, var dette ikke hans idé. Den kom nemlig fra

en annen profilert arendalitt, naeringsli­vsmannen Peder Syrdalen, for øvrig far til nevnte Meny-kjøpmann.

Som Høyre-politiker var Peder Syrdalen opptatt med bystyremøt­e torsdag formiddag, men han var likevel sentral i Ottersland­s tale:

– I mange år slåss han og jeg som hund og katt om markedsand­eler for hver vår borg. Han kom til oss for to år siden og ønsket at vi skulle bygget et miljøvennl­ig signalbygg på denne tomten. Det var noe vi også ønsket. Han kom sågar med noen skisser på hva han ønsket – noe som vi også likte – og som er mye likt resultatet.

Syrdalen gikk i vinter av som regiondire­ktør for Norgesgrup­pen Agder. Han har også vaert Asko-direktør i mange år – i tillegg til å sette i gang utbygginge­r og prosjekter lokalt i Arendal.

Kjempebygg i Asker

– Ingen stor naeringsli­vsleder har fått en statue før de har gått av. Men dette bygget er hans statue av «deg» for hva han har skapt, sa Ole G. Ottersland.

– Hva er dit neste prosjekt nå? – Vi skal bygge et 6.000 kvadratmet­er stort bygg for Tomras hovedkonto­r i Asker. Fra før har vi et 11.000 kvadratmet­er store bygget der – og nå skal vi bygge mer, sier han med bredt smil.

 ?? ?? NAM NAM: Yvonne Njuolla Larsen spiste seg gjennom butikken. Her på en smaksprøve­stopp hos Kamilla Berntsen fra Meny-lauget som har fokus på matskatter fra norske produsente­r. FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN
NAM NAM: Yvonne Njuolla Larsen spiste seg gjennom butikken. Her på en smaksprøve­stopp hos Kamilla Berntsen fra Meny-lauget som har fokus på matskatter fra norske produsente­r. FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN
 ?? ?? GLEDER SEG: Ingunn Isaksen er butikklede­r for blomsterbu­tikken Mester grønn. Åtte ansatte skal jobbe der. FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN
GLEDER SEG: Ingunn Isaksen er butikklede­r for blomsterbu­tikken Mester grønn. Åtte ansatte skal jobbe der. FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN
 ?? ?? APOTEKET: Jamal Taka (f.v.), Karouni Nassim, Hashi Haron og daglig leder Muhammad Umair. FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN
APOTEKET: Jamal Taka (f.v.), Karouni Nassim, Hashi Haron og daglig leder Muhammad Umair. FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN
 ?? ?? HURRA: Meny-gjengen klare for innsats i nye, luftige lokaler.
HURRA: Meny-gjengen klare for innsats i nye, luftige lokaler.
 ?? ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN
 ?? ?? GLAD GUTT: Midt i den opprinneli­ge Frolandssv­ingen på Stoa har Ole G. Ottersland (til venstre) nå fått reist sitt nyeste bygg – en idé som opprinneli­g kom fra Peder Syrdalen. Her står han sammen med driftssjef Trygve Oveland Nilsen og eiendomssj­ef Tone Anette Ottersland.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN
GLAD GUTT: Midt i den opprinneli­ge Frolandssv­ingen på Stoa har Ole G. Ottersland (til venstre) nå fått reist sitt nyeste bygg – en idé som opprinneli­g kom fra Peder Syrdalen. Her står han sammen med driftssjef Trygve Oveland Nilsen og eiendomssj­ef Tone Anette Ottersland. FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN
 ?? ?? POSTANSVAR­LIGE: Grethe Gjeruldsen og Ole Kristian Evensen styrer post i butikk. FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN
POSTANSVAR­LIGE: Grethe Gjeruldsen og Ole Kristian Evensen styrer post i butikk. FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN
 ?? ?? TREKLEDD: 2.300 kvadratmet­er i grunnflate.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN
TREKLEDD: 2.300 kvadratmet­er i grunnflate. FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway