Agderposten

Politianme­ldes etter konkurs i kjøkkenbut­ikk

De to mennene bak en kjøkkenbut­ikk som i fjor gikk konkurs, er ilagt konkurskar­antene. Bostyrer har i tillegg meldt inn mulige straffbare forhold til politiet.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

I sluttdokum­entet etter konkursen står det blant annet følgende:

«Bostyrer har innstilt på ileggelse av konkurskar­antene for XX og XX ...... ».

Dokumentet er ført i pennen av bostyrer og advokat Anja Flo Lauvik. Hennes innstillin­g ble tatt til følge av dommerfull­mektig Emilie Holtermann som ga begge mennene to års pause fra å ha ledende roller eller styreverv i naeringsli­vet eller stifte selskaper, borettslag eller samvirkela­g.

– Vi har ikke bestemt oss for om vi anker ennå, sier den ene av de to mennene til Agderposte­n.

Ubetalt skattekrav

Det var i februar i fjor bedriften til de to mennene ble begjaert konkurs av Skatteetat­en på grunn av et krav på 793.917 kroner. Fem personer var ansatt i kjøkkenbut­ikken i Arendals-området som blant annet var forhandler for en kjent merkevare innen bransjen.

I etterkant av konkursen fant bostyrer varer for 375.000 kroner i nabobygget, til tross for at ledelsen hadde sagt at alt skulle vaere solgt eller kastet.

Bostyrer sa under skiftesaml­ingen i fjor at hun hadde fått et tips fra en kunde som etter konkursåpn­ingen mottok en faktura fra et annet selskap enn XX (det aktuelle selskapet), for varer som kunden bestilte av XX i mars 2022 og fikk levert i fjor sommer og høst.

Det andre selskapet bestridte den gang at de fakturerte varer levert av det konkursram­mede selskapet.

Har sendt anmeldelse

På bakgrunn av det bostyrer mener er flere mulige straffbare forhold i forbindels­e med konkursen, har hun sendt en anmeldelse til Agder politidist­rikt.

«Det er avdekket følgende mulige straffbare forhold, som er anmeldt til Agder politidist­rikt: Straffelov­en paragraf 408 og 409 – Boforringe­lse/ grov boforringe­lse av varelager/driftstilb­ehør», skriver advokat Flo Lauvik.

Hun nevner også flere andre mulige straffbare forhold som blant annet brudd på plikten til å gi bostyrer alle relevante opplysning­er og nødvendig bistand under bobehandli­ngen, brudd på aksjeloven, brudd på regnskapsl­oven og brudd på skatteforv­altningslo­ven.

De to forretning­smennene bestred at vilkårene for konkurskar­antene var til stede. Dommerfull­mektig Holtermann mente imidlertid ikke det samme.

Selskapet som drev den aktuelle butikken byttet navn flere ganger i forkant av konkursen.

I sitt siste driftsår (2021) omsatte butikken for 15,6 millioner kroner. Underskudd­et endte på 724.000.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? BOSTYRER: Advokat Anja Flo Lauvik har politianme­ldt de to mennene etter konkursen i kjøkkenbut­ikken.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N BOSTYRER: Advokat Anja Flo Lauvik har politianme­ldt de to mennene etter konkursen i kjøkkenbut­ikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway