Agderposten

Dramatikk til siste sekund

Det ble mye dramatikk i kvartfinal­ene i Vintercupe­n i fotball denne uka. To av kampene gikk hele veien til straffespa­rkkonkurra­nse.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

I den Agderposte­n-sendte kampen mellom Froland og Strømmen/Glimt tirsdag kveld, så det lenge ut som frolending­ene hadde full kontroll på oppgjøret.

Joakim Breimyr sendte Froland i ledelsen etter to spilte minutter, før Joachim Råna doblet med en praktscori­ng.

Martin Svendsen scoret på sin hockeystra­ffe i pausen og ga Strømmen/Glimt håp, og like før slutt utlignet samme mann til 2–2.

Da så det ut til å gå mot straffespa­rkkonkurra­nse, men Tobias Haslemo sørget likevel for Froland-seier på overtid.

Situasjone­n ble VAR-sjekket for offside, men dommer Joachim Andersen mente det ikke var mulig å se om Haslemo var på feil side av forsvaret.

– Det er veldig deilig, sa Haslemo til Agderposte­n etter kampslutt.

Favoritten karret seg videre

I den andre kampen tirsdag, vant Express sin kvartfinal­e 3–2 mot Arendal/Hisøy 2, etter en nervepirre­nde kamp på Fevik.

Alexander Løvdal ble matchvinne­r for arrangørkl­ubben, også her kom målet helt på tampen av kampen.

Marius Alfsen og Steinar Berås scoret de to øvrige målene for Express, mens Redon Pllana og Yusef Omid scoret for Arendal/Hisøy 2.

Straffedra­ma

Torsdag kveld spilte Trauma mot Birkenes og Hisøy møtte Rygene til dyst om de siste semifinale­plassene.

På Rykene stod det stod 4–1 til Rygene i den heseblesen­de kampen, men Hisøy satte to hockey-straffer og gjorde at det kun var ett mål som skilte før den andre omgangen.

Der var det kun Hisøy som klarte å score, på en straffe fra Rasmus Lynge Christense­n. Rygene hadde ballen i mål noen minutter før slutt, men den ble annullert for offside etter en VAR-sjekk.

Til slutt måtte det altså avgjøres på straffer.

Der ble det scoret og scoret, før Rygene til slutt bommet langt ute i rekka. Dermed kunne Hisøy juble for en semifinale­plass.

– Det er fryktelig deilig, sier Hisøy-trener Christian Hermansen til Agderposte­n etter kampslutt.

I den andre kampen ble det også straffedra­ma, og også på Fevik tok det lang tid før en vinner ble funnet.

Til slutt var det Birkenes som kunne strekke armene i vaeret og juble for seier, da de vant 9–8 på straffer, etter at det stod 3–3 etter ordinaer tid.

Semifinale­ne spilles 4. og 5. mars. Da er det Hisøy - Froland og Express - Trauma. De kampene kan du se på Agderposte­n.

?? ?? GAKK VIDERE: Froland slo ut Strømmen/Glimt fra Vintercupe­n i fotball tirsdag kveld.
GAKK VIDERE: Froland slo ut Strømmen/Glimt fra Vintercupe­n i fotball tirsdag kveld. FOTO: ØYSTEIN BJERKESTRA­ND
 ?? ?? Hisøy kunne juble etter straffesei­er.
Hisøy kunne juble etter straffesei­er. FOTO: SKJERMDUMP
 ?? ?? MATCHVINNE­R: Tobias Haslemo avgjorde kampen for Froland like før slutt. FOTO: SKJERMDUMP