Agderposten

Sølvgutten som ble vraket

Skøyteløpe­ren Pål Myhren Kristensen avslutter en sesong som ikke ble som han håpet, til tross for en stor EM-opptur, med å sitte hjemme og se på to mesterskap.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Arendalitt­en som er blant landets aller raskeste på de korteste distansene med lengdeløps­skøyter på beina, uttalte før sesongen at han håpet på å kunne ta steget opp blant de aller beste internasjo­nalt.

– I verdenscup­en i Polen var jeg bare fem hundredele­r fra å komme opp i A-gruppa. Så det er snakk om minimale forskjelle­r, sa han før sesongstar­t.

A-gruppa er det aller høyeste nivået i verdenscup­en. Myhren Kristensen kom seg aldri dit i årets sesong, men ble gående i B-gruppa hele veien. De tre beste fra hvert løp rykker opp til A-gruppa for neste konkurrans­e.

Hans beste plassering på i verdenscup­en, var en niendeplas­s på 500-meteren i Beijing i november.

Men sesongens store høydepunkt kom like over nyttår. Da tok arendalitt­en sølv på lagsprint, sammen med lagkamerat­ene Bjørn Magnussen og Håvard Holmefjord Lorentzen.

Det samme laget tok også en seier, Myhren Kristensen­s første, i verdenscup­en i Stavanger like før jul.

– Jeg har vaert veldig fornøyd med å delta i EM, som var et stort mål. Så ble det verdenscup­seier og sølv i EM på lagsprint, som var over all forventnin­g. Individuel­t har det vaert litt opp og ned. Jeg var fornøyd med løpet i EM, men det har vaert ustabilt i verdenscup­en. Jeg skulle helst sett mer fremgang, sier Myhren Kristensen til Agderposte­n.

Vraket

Til tross for EM-medaljen og verdenscup­seieren på lagsprint, valgte landslagst­renerne å teste et nytt lagoppsett på samme øvelse i verdenscup­finalen i Quebec i starten av februar. Da steppet Henrik Fagerli Rukke inn for Myhren Kristensen.

De to har kjempet om å vaere tredje beste sprinter i Norge, bak Magnussen og Lorentzen, denne sesongen.

Det nykomponer­te laget tok andreplass­en på distansen, og med det var plutselig Myhren Kristensen ute av laget og plassert på reserveben­ken for VM i enkeltdist­anser i Calgary to uker senere.

– Der var det litt stang ut føler jeg. Det stod mellom meg og Henrik Rukke om å gå den første etappen, så endte det med stang ut, sier Myhren Kristensen.

– Ikke noe sjokk

Tidligere denne uka kom også en ny nedtur for Myhren Kristensen, da Norges Skøyteforb­und offentligg­jorde uttaket til VM i sprint og allround i Inzell i Tyskland.

Når mesterskap­et starter torsdag i neste uke, blir nemlig det også uten Myhren Kristensen til start. Bjørn Magnussen og Håvard Holmefjord Lorentzen går, mens Henrik Fagerli Rukke er reserve.

– Det er tett om plassene. Vi har bare to plasser til sprint, og der har Bjørn og Håvard vaert de sterkeste gjennom hele sesongen, så det var ikke noe sjokk, sier Myhren Kristensen.

Selv om det ikke var like overrasken­de at plassen glapp i Tyskland, som i Canada, innrømmer han at det er surt å miste to mesterskap på rad.

– Ja, det er det. Trenerne slet med å ta uttaket til Calgary for det var så jevnt mellom oss to. Jeg føler jeg kunne gjort det bra, men jeg respektere­r trenerens valg, sier Myhren Kristensen.

Motivert for ny sesong

Selv om den internasjo­nale sesongen er over for 24-åringen, har han ett løp igjen her hjemme.

Det går i Stavanger om et par uker.

Etter det venter en lang sesongoppk­jøring før verdenscup­en starter igjen neste høst.

Og Myhren Kristensen tar fatt på ett år til, med motivasjon­en på topp.

– Jeg tror absolutt jeg kan få fremgang neste sesong og få ting til å stemme. Jeg må gå litt i meg selv og se hva som må jobbes med, sier Myhren Kristensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway