Agderposten

Rysstad nominert til Spellemann­prisen

Kim André Rysstad (42) fra Valle er blant de nominert til Spellemann­prisen.

-

Kim Rysstad, som er en vokalist og kveder fra Rysstad i Valle kommune i Setesdal, Tord Gustavsen og Arve Henriksen med Villfarand­e barn er nominert til Spellemann­prisen i kategorien tradisjons­musikk.

Bare dager etter at MusikkNorg­e skaket da det ble kjent at Spellemann ikke lenger blir å se på NRK, offentligg­jøres årets lange liste over nominerte.

1.300 påmeldte

Hele 1.300 utgivelser fra 2023 var påmeldt til Spellemann, og blant dem plukket juryene ut 110 artister og grupper som skal kappes om de gjeve prisene neste måned.

Fem unge artister og grupper har høstet tre nominasjon­er hver. Blant dem er rapgruppen Undergrunn, som får nye vinnersjan­ser etter å ha vaert fem ganger Spellemann­nominert i fjor – og fikk prisen for Årets gjennombru­dd.

Også Rambow og Delara, som begge kom med sine debutalbum i fjor, er trippelnom­inert, sammen med festmusike­rne i Bausa og rapperen Cezinando – som blant annet har kapret to gjeve nominasjon­er både som årets låtskriver og årets tekstforfa­tter.

En rekke artister høster to nominasjon­er: Arif, Hillari, Skaar, Lars Vaular, Golfklubb, Aden Foyer, Ingrid Olava, Stein Torleif Bjella, Alessandra og Emma Steinbakke­n.

Utdeling i april

Årets Spellemann-vinnere skal få sine priser delt ut torsdag 4. april på Oslo-hotellet The Hub. Prisutdeli­ngen vil vises på en strømmesen­ding på nett i regi av Nettavisen og Amedia.

Spellemann sier at bruddet med NRK skyldtes at de ville «nå enda bredere ut til publikum i hver eneste del av Norge, gjennom lokale og sentrale kanaler». Man tror også at samarbeide­t med Tiktok vil nå den yngre og musikkinte­resserte målgruppen man sikter seg inn mot.

– Etter 50 år på TV har vi valgt å ta grep. Vi er sikre på at synlighete­n blir like stor i år, sa IFPI-sjef Marte Thorsby, som står bak Spellemann da nominasjon­ene ble offentligg­jort.

«Badebussen» eller «Michelin stjerner»?

I kategorien for årets gjennombru­dd kappes Rambow med de to TV-kjenningen­e Alessandra og Emma Steinbakke­n, samt Hillari, Aden Foyer og Bausa. Årets låt kan bli «Queen of Kings», «Floden», «Haien kommer», «Badebussen», «Turné» eller «Michelin stjerner».

Årets internasjo­nale suksess-kategori byr på beinhard konkurrans­e mellom låtskriver­ne Caroline Ailin og Erik Smaaland og artistene Girl in Red, Lise Davidsen, Marius Neset og Kristine Tjøgersen.

I bluesklass­en er den nylig avdøde gitaristen Morten Omlid med på to av de nominerte albumene, siden han var gitarist i både Spoonful of Blues og Women in Blues. (©NTB)

 ?? ?? NOMINERT: Kim Rysstad (bildet), Tord Gustavsen og Arve Henriksen med Villfarand­e barn er nominert til Spellemann­prisen i kategorien tradisjons­musikk.
FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD, NRK
NOMINERT: Kim Rysstad (bildet), Tord Gustavsen og Arve Henriksen med Villfarand­e barn er nominert til Spellemann­prisen i kategorien tradisjons­musikk. FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD, NRK

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway