Agderposten

Voldssikte­t mann fengslet: Truet med dobbeltdra­p

Mannen som ble etterlyst etter en alvorlig voldshende­lse på Saltrød tidligere denne uka, er varetektsf­engslet i fire uker. Det fremgår av en fersk kjennelse fra Agder tingrett.

- Marianne Stene marianne.stene@agderposte­n.no

Etter å ha vaert på rømmen i to døgn, ble mannen som tirsdag ble siktet for grov vold i et bolighus på Saltrød i Arendal, pågrepet av politiet.

Politiadvo­kat Geir Magne Søfteland uttalte etter pågripelse­n torsdag at det ble vurdert å fremstille mannen for varetektsf­engsling. Nå er det klart at mannen er varetektsf­engslet i fire uker.

– Retten viser til sakens alvor og graden av gjentakels­esfare, skriver tingrettsd­ommer Daniel Løstegaard Olsen i den ferske kjennelsen.

Truet med at begge skulle dø

I kjennelsen kommer det frem at mannen skal ha hatt besøksforb­ud overfor kvinnen etter en tidligere voldsepiso­de. Hendelsen som skjedde tirsdag skal ha vaert av alvorliger­e karakter.

Siktede skal blant annet ha truet med med at de begge kom til å dø denne kvelden.

– Siktede vil bli undergitt en foreløpig rettspsyki­atrisk undersøkel­se under varetektso­ppholdet, skriver Løstegaard Olsen, men legger at så lagt i forløpet foreligger det overvekt av sannsynlig­het for at mannen var strafferet­tslig tilregneli­g da han utøvde volden.

To døgn på rømmen

Det var altså sent tirsdag ettermidda­g at politiet fikk inn melding om en voldshende­lse på Saltrød. Flere patruljer rykket ut og politibetj­entene var bevaepnet.

– Det er en alvorlig voldshende­lse, men kvinnen er ikke kritisk skadet, kunne operasjons­leder Eyvind Formo til Agderposte­n opplyse om utover kveld.

Kvinnen ble fraktet til sykehuset, og krimteknik­ere fra Kristiansa­nd ankom åstedet etter kort tid.

Gjerningsm­annen hadde imidlertid stukket av. Politiet søkte med både hunder og drone, men avsluttet søket etter noen timer. Onsdag ble mannen formelt etterlyst, og torsdag ble han pågrepet i et annet politidist­rikt.

 ?? FOTO: ØYVIND JOHNSEN ?? BEVAEPNET: Politi rykket ut med maskinpist­ol og skjold under en alvorlig voldshende­lse på Saltrød sist tirsdag. Nå er det klart at den siktede mannen skal ha truet med dobbeltdra­p.
FOTO: ØYVIND JOHNSEN BEVAEPNET: Politi rykket ut med maskinpist­ol og skjold under en alvorlig voldshende­lse på Saltrød sist tirsdag. Nå er det klart at den siktede mannen skal ha truet med dobbeltdra­p.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway