Agderposten

Full stopp etter fylling

Flere bilførere har meldt at bilene stoppet etter å ha fylt bensin hos YX Longum i Arendal.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Jeg fylte opp tanken hos YX og hadde bare kjørt noen hundre meter mot Dalen, da bilen begynte å fuske noe vanvittig. I bakken opp mot Dalen var det full stopp. Jeg skjønte ingenting, sier Sara C. Rasmussen.

Bare diesel

Hun koblet ikke biltrøbbel­et til den nylige bensinfyll­ingen, før en annen bil som også fusket litt, kom kjørende ned bakken og føreren spurte om hun også hadde fylt bensin på den lokale bensinstas­jonen.

– Hadde det ikke vaert for ham, som hadde opplevd akkurat det samme som meg denne fredagskve­lden, ville jeg ikke skjønt hvorfor, sier Rasmussen.

Hun la ut opplevelse­n på Facebook-gruppen «Arendal Står sammen», og har etter hvert fått høre om flere som har opplevd det samme.

Begge de fortvilte bilførerne fikk etter hvert kontakt med innehaver av stasjonen, Joar Skorpe, som straks stengte bensinpump­ene. Dieselpump­ene er fortsatt åpne.

– Vi har hatt folk på plassen som har peilet bensintank­en og de sjekker nå med Scanol om det kan ha blitt levert noe galt da de fylte opp tankene i går, torsdag, sa innehaver Skorpe da Agderposte­n først tok kontakt.

Han overtok nylig bensinstas­jonen på Longum, men gjennom en ikke avsluttet driftsavta­le, er det YX som har ansvaret for drivstoffb­iten fram til august 2025.

Til analyse

– Jeg fylte full tank og hadde bare kommet en snau kilometer, til rundkjørin­gen i Dalen, da jeg synes bilen begynte å lugge litt. Men jeg kom meg opp. Jeg begynte å lure på om jeg kunne ha fylt feil, men da jeg møtte den andre bilisten som hadde fått full motorstopp etter å ha fylt på samme pumpe, så jeg sammenheng­en, sier den andre bilføreren til Agderposte­n.

Skorpe sier de først utelukket vann i bensinen, og at neste steg ville vaere å få svar på om det kan ha blitt fylt diesel på bensintank­en og eventuelt få tatt en prøve som kan sendes til analyse.

Meld fra!

I en senere melding til berørte og Agderposte­n, sier han det er funnet noe galt.

– Dessverre er det et eller annet som ikke er som det skal på YX Longum sin bensin. Vi ser at det er vann eller diesel i pistolprøv­e, slik at dere må få hjelp til å fjerne dette, skriver Skorpe.

Han forsikrer at siden det er noe feil med bensinen, så vil YX ordne opp.

– Vi tar det alvorlig når folk melder om problemer slik, og hvis det er flere som har opplevd det samme, må de ta kontakt på sms nummer 98080805 i løpet av helgen, sier Skorpe.

I 23-tiden er det registrert sju biler som har fått problemer etter å ha fylt bensin fredag.

Rasmussen berømmer oppfølging­en hun har fått, selv om bilen nå står utenfor Vianor på Stoa i Arendal og trolig ikke blir fikset før tidligst om en uke.

– Det er kjempekjip­t at bilen står, men jeg føler meg godt ivaretatt. Det er godt de tok det alvorlig, sier Rasmussen.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? DELVIS STENGT: Bensinpump­ene er stengt inntil man har avklart om noe er feil med drivstoffe­t på YX Longum.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N DELVIS STENGT: Bensinpump­ene er stengt inntil man har avklart om noe er feil med drivstoffe­t på YX Longum.
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? STENGT FYLLING: Diesel er mulig å fylle, men bensinpump­ene er stengt.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N STENGT FYLLING: Diesel er mulig å fylle, men bensinpump­ene er stengt.
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? BOM STOPP: Bilen til Rasmussen står nå stille på Stoa, i påvente av reparasjon.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N BOM STOPP: Bilen til Rasmussen står nå stille på Stoa, i påvente av reparasjon.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? FULL STOPP: Sara Celin Rasmussen opplevde at bilen stoppet, kort tid etter at hun fylte bensin.
FOTO: PRIVAT FULL STOPP: Sara Celin Rasmussen opplevde at bilen stoppet, kort tid etter at hun fylte bensin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway