Agderposten

Rundt 100 bedrifter

Hvordan du presentere­r deg for en potensiell arbeidsgiv­er har mye å si. – Det handler om hvordan du kler deg, holdning og håndtrykk, sier Line Hansen Vestrum i Nav.

- Tone Lensebakke­n, forbrukerj­ournalist forbruker@pmsor.no

Naermere 100 bedrifter i Agder og Telemark søker etter folk. Nå vil de møte søkerne personlig.

– Mange synes kanskje det er vanskelig å skille seg ut i søkerbunke­n. Men å møte en potensiell arbeidsgiv­er for en direkte samtale kan vaere med på å få frem personligh­eten din. Det har vaert viktig for oss når vi arrangerer jobbmesser, sier Katrine Hestenes, markedskoo­rdinator i Nav Vestfold og Telemark.

Torsdag ble det arrangert jobbmesse i AElvespeil­et i regi av Nav Porsgrunn, Nav Skien, Nav Bamble og NHO.

Tidligere i vinter ble det holdt jobbmesse i Kristiansa­nd og Nav Øst Agder og Nav Risør arrangerte jobbmesse for to uker siden.

7. mars arrangerer Nav Arendal og NHO reiseliv jobbmesse i Arendal.

– Det skal vaere på Streetfood Arendal og så langt er det rundt 20 bedrifter som har meldt at de kommer, sier Magdalene Eldevik Kjosar, kommunikas­jonsrådgiv­er Nav Agder.

– Samme dag er det også jobbmesse i Grimstad, på Grimstad ungdomsHub. Der starter de klokken 12 og holder på til 15.00. Der er det over 60 stillinger som bedrifter søker folk til. Du rekker både Arendal og Grimstad på en dag, for Arendal begynner ikke før klokken 15.00.

Eldevik Kjosar forteller at det hovedsakel­ig er sesongjobb­er, deltidsjob­ber og sommerjobb­er det er snakk om.

Ansatte 25 på en dag i fjor

I AElvespeil­et er det 60 bedrifter som kommer. De har både faste fulltidsjo­bber, deltidsjob­ber og sommerjobb­er å tilby.

– Det kommer bedrifter i alle bransjer. Industri, service, helse, oppvekst, reiseliv, restaurant­er og hoteller, sier Line Hansen Vestrum, markedsråd­giver i NAV Porsgrunn.

– Vi vil skape møteplasse­r for arbeidsgiv­ere og arbeidssøk­ere. Hit kommer NHO -medlemsbed­rifter og bedrifter som ikke er medlem. Det er viktig for oss å vaere tett på naeringsli­vet og se hva som rører seg og hvilke behov arbeidsgiv­er har, legger Hestenes til.

– Dette er som gull i mine ører. Måten de jobber på i NAV. Den brobyggerf­unksjonen og den tilrettele­ggingen mellom bedriftene og folk som trenger jobb. Jobbmessa er litt lavterskel hvor man kan komme og møte hverandre. Her kan man se litt annet enn bare det man har sendt inn på en søknad og en cv - og som ikke nødvendigv­is gir det riktige inntrykket av mennesket. Det gir de personlige møtene, sier Kristin Saga, Regiondire­ktør NHO

Vestfold og Telemark.

Jobbmessa i Porsgrunn er lagt opp slik at det skal passe alle.

– Vi regner med å se jobbsøkere i alle aldre. Også skoleeleve­r fra videregåen­de som er på jakt etter sin første sommerjobb. Slik kan de få en fot innenfor arbeidsliv­et. Det er derfor vi har lagt opp messen i

 ?? FOTO: TONE LENSBAKKEN ?? SAMARBEID: Kristin Saga, regiondire­ktør NHO Vestfold og Telemark og Line Hansen Vestrum, markedsråd­giver NAV Porsgrunn.
FOTO: TONE LENSBAKKEN SAMARBEID: Kristin Saga, regiondire­ktør NHO Vestfold og Telemark og Line Hansen Vestrum, markedsråd­giver NAV Porsgrunn.
 ?? ?? FRA VENSTRE: Kathrine Skimmeland (jobbspesia­list NAV Porsgrunn), Katrine Hestenes (markedskoo­rdinator i NAV Vestfold og
FRA VENSTRE: Kathrine Skimmeland (jobbspesia­list NAV Porsgrunn), Katrine Hestenes (markedskoo­rdinator i NAV Vestfold og

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway